19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bahçeli, Sezer ile konuştu?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Sezer ile yaptığı görüşmede erken seçim için en büyük sorumluluğun CHP’ye düştüğünü söylediği ortaya çıktı. "AKP demokratik yolla iktidardan uzaklaştırılmalı" diyen Bahçeli’nin kurmayları da, CHP’nin sine-i millete dönerek iktidar partisini seçime zorlaması gerektiği görüşünde.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer’in "Nisan ayında erken seçim yapılması" düşüncesini dile getirdiği görüşme sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de "Türkiye’nin erken seçime gitmesinde en büyük sorumluluğun Meclis’teki anamuhalefet partisi CHP’ye düştüğü"nü ifade ettiği öğrenildi. Bahçeli, başta CHP olmak üzere, Meclis’te temsil edilen partilerin erken seçimi zorlamasının, parlamento dışından yapılan zorlamadan daha etkili olacağını dile getirdi. Bahçeli, "erken seçimin gündeme gelmesine" zemin hazırlayan görüşme sonrasında kurmaylarına özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türk milletinin büyük ekseriyeti bu hükümetin bir an önce gitmesini istiyor. Halkın iradesi ile işbaşına gelen AKP iktidarı, yine mutlaka halkın iradesi ile iktidardan uzaklaştırılmalıdır. Demokratik olmayan başka bir yol ve yöntem düşünmek, bu hükümetin ömrünü uzatır, çok büyük bir yanlış olur. Büyük Atatürk’ün kurduğu partinin mirasçısı olduğunu söyleyenler, bugün büyük bir tarihi sorumlulukla karşı karşıyalar. Meclis’te temsil edilen partilerin erken seçimi zorlaması, parlamento dışından yapılan zorlamadan daha etkili olacaktır. Biz, görevimizi yapıyoruz."

GEREKİRSE MECLİS’TEN ÇEKİLSİN

Bahçeli’nin kurmayları da erken seçim konusunda CHP’nin sorumluluğunu hatırlatıyor.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Esas sorumluluk Meclis’te grubu bulunan partilere düşüyor. Onlar ısrarlı ve kararlı olmalılar. Bu ısrar ve kararlılık, bizim Meclis dışında gösterdiğimiz çabadan daha etkili sonuçlar doğurabilir" değerlendirmesini yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise şöyle konuştu:

"Türkiye AKP tarafından kaosa sürükleniyor. Bu süreci demokratik şekilde durdurmanın çözümü erken seçimdir. Anamuhalefet partisi başta olmak üzere TBMM’de temsil edilen siyasi partiler seçimi zorlamalıdırlar. CHP erken seçim isteyip istemediğini kamuoyuna açıkça deklare etmeli. Gerekirse Meclis’ten çekilmeli. Muhalefetsiz kalan AKP mecburen seçime gider."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar da "sine-i millet"e dönüp dönmeyeceği kararının CHP’ye ait olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hem ’Cumhuriyet büyük tehdit altında, ülke kan kaybediyor’ diyeceksin, hem de bunun gereği için elinden geleni yapmayacaksın. Bu yanlıştır. Sen, sine-i millet kararını ver, sorumluluktan çık, öbürleri karar versin.’’

Süleyman DEMİRKAN/Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 09:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.224.196.xxx Tarih : 15.12.2006 10:01:18
CHP SİNEYİ MİLLETE GİTMEZ. ÜLKEYİ GENÇLİĞE EMANET EDEN ATATÜRK'ÜN PARİSİNDE; MYK DAKİ YİRMİBİR KİŞİNİN YAŞ ORTALAMASI 57.85. BU YAPIDAN BİR SİNERJİ ÇIKABİLİR Mİ ? PARTİ KENDİSİNİ İKTİDARA TAŞIYACAK BİR RÜZGARI ARKASINA ALABİLSYDİ İNANIN BİR GÜN BİLE DURMAZ SİNEYİ MİLLETE GİDERDİ. AMA ASIL SORU ŞU ? CHP BU YAPISI İLE ARKASINA BİR RÜZGAR ALABİLİR Mİ ? İKİNCİSİ ARKASINA BİR RÜZGAR ALMAK GİBİ BİR İSTEĞİ VAR MI ? K. Mükremin BARUT 15 ARALIK 2006