22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bahçeli: Erdoğan, irtifa kaybediyor...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Suçluların telaşı içinde her gün yeni bir hezeyanla ortaya çıkan Başbakan, hesap verme günü sendromu yaşamaktadır" dedi.

Bahçeli, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün bir televizyon kanalına verdiği mülakata dikkati çekerek, "Bugüne kadar siyasi literatüre kazandırdığı yakışıksız ve argo sözlerle üslup kirliliği konusunda zirveye ulaşan Başbakan'ın siyasi hayatımızda nezaket ve zarafeti temsil etmediği bir gerçektir" görüşünü dile getirdi.

"Erdoğan'ın psikolojisinin ruhunda yarattığı çöküntünün üslubuna yansıdığını, bu alanda da giderek seviye ve irtifa kaybettiğini" savunan Bahçeli, şöyle dedi:

"Bunun yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın dalgalı siyasi çizgisi ve geçmişi, rüzgarın estiği yöne göre değişen ve şekil alan anonim siyasi kimliği, feyz aldığı siyasi kültür, dünü ve bugünüyle siyasi sicili, ilkeli, temiz, dürüst ve seviyeli siyasetten dem vurmasına manidir.

Böyle bir sicilin ve hüviyetin sahibi olan Başbakan'ın slogan dili ve derinlik tartışmasına girmesi, kendisi açısından büyük bir talihsizlik olmuştur."

Başbakan Erdoğan'ın "fikri, ahlaki ve vicdani derinlik kavramlarına ne kadar yabancı olduğunun ortada olduğu" görüşünü de savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu durum karşısında Başbakan Erdoğan'ın bu kavramlardan bahsetmesi abesle iştigaldir. Kendisinin hangi alanlarda derin bir tecrübeye sahip olduğu çok iyi bilinmektedir.

Böyle bir zihniyetin sadece milliyetçilik konusunda değil, siyasi ve ahlaki bakımlardan da bizim muhatabımız olması esasen mümkün değildir.

Bizim kendisine tavsiyemiz, milliyetçi harekete dil uzatma cüretini göstermeden önce çok iyi düşünmesi ve altından kalkamayacağı hezeyanlarda bulunarak haddini aşmamasıdır."


aa
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 16:28:00
Güncelleme :12 Ocak 2007 Cuma 16:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tolga Adıgüzel IP: 88.227.107.xxx Tarih : 12.01.2007 20:30:08
İnanıyorumki,tayyip erdoğan ve hükümeti Yüce Türk Mİlletine hesap verecektir.Bu da Sayın Dr.Devlet Bahçeli Beyin öncülüğünde olacaktır.akp hükümetinin Türkiye'nin kara sevdalılarına hesabı vardır ve o hesap ödenecektir.Sayın Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli Yüce Allah'ın izniyle yolumuz açıktır ve bu yolda Rabbim bizleri utandırmasın.Türkiye'nin Milliyetçi Harekete ihtiyacı vardır.çünkü akp bu kutsal vatanı sattı bitirdi ve sadece akp den MHP hesap soracaktır...60.HÜKÜMET,MİLLİYETÇİ HAREKET.