29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bahçeli: Tahriklere kapılmayın!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Güngören saldırısını kınadı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Güngören saldırısıyla ilgili olarak, "Hükümet tedbirleri artırmalı, mücadele zafiyeti göstermeden terörün üzerine kararlılıkla gitmeli; siyaset kutuplaştırıcı ve gerginliği artıran beyan ve tahriklerden uzak durmalıdır. Medya ise terörün amacına hizmet edecek yorum, haber ve görüntülerden mutlaka kaçınmalıdır" dedi.

Türk milletinin birliğine ve huzuruna yönelen terör eylemleriyle mücadelenin, siyasal hesapların üstünde tutulması gereken milli bir görev olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu konuda herkesi sorumlu davranmaya davet etti.

Bahçeli, İstanbul Güngören'de meydana gelen terör saldırısı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Özellikle son haftalar içerisinde güvenlik güçleri ve vatandaşların kaybı ile sonuçlanan terör eylemlerinde görülen artışın, Türkiye'nin önündeki süreçte sorunların daha da artacağına işaret ettiğini belirten Bahçeli, "Yaşamakta olduğumuz siyasal gelişmeler ile bunların neden olduğu güvensizlik ortamının terörden beslenen odakları harekete geçirebileceği, toplumda kaygı ve korku uyandırmak için uygun zemin
arandığı anlaşılmaktadır.

Türk milletinin birliğine ve huzuruna yönelmiş olan terörle mücadele siyasal hesapların üstünde tutulması gereken milli görevdir. Bu konuda herkes sorumluluğunun bilinci içinde olmalı ve bunun gereklerini bütün icaplarıyla yerine getirmelidir. Hükümet tedbirleri artırmalı, mücadele zafiyeti göstermeden terörün üzerine kararlılıkla gitmeli; siyaset kutuplaştırıcı ve gerginliği artıran beyan ve tahriklerden uzak durmalı; medya ise terörün amacına hizmet edecek yorum, haber ve görüntülerden mutlaka kaçınmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

MHP lideri, demokrasi dışı arayışların terör eylemlerinin oluşturduğu bunalım ve gerilimlerden beslendiği düşünülürse, siyaset kurumunun toplumu yatıştıran, birlik ve beraberliğe çağıran bir tutum izlemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bahçeli, "Yıllardır yaşadığımız tecrübelerin ışığında terörle bir sonuç alınmasının mümkün olmadığı bilinen bir gerçektir. Bu itibarla toplumda endişe uyandırmaya ve milletimizi öfkelendirmeye yönelik bu alçakça ve sinsi saldırıyı lanetliyorum. Hükümeti bir an önce aydınlanacak şekilde olayın üzerine kararlılıkla gitmeye ve tedbirler almaya çağırıyor, Cenab-ı Allah'tan son terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar ve aziz
milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 14:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?