18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bahçeli grubuna seslendi

Bahçeli, idam cezasının geri getirilmesi konusundaki değişiklik teklifinin bir an önce TBMM'ye verilmesini isteyerek, ''MHP sonuna kadar destekleyecektir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''AKP hükümetinin demokrasiden çıkardığı zorbalığını kurumsallaştırmak, milli iradeden anladığı otoriter eğilimlerini kabullendirmek ve çoğulculuktan kastı gizli gündemlerini devlet ve toplum yapısına yedirmektir'' görüşünü savundu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Büyükşehir Kanunu'nu tekrar Meclis'e iade etmesini beklediklerini bildirdi.

Türkiye genelinde 72 cezaevinde, binlerce PKK ve KCK tutuklu veya hükümlüsü 60 güne yaklaşan bir süredir açlık greviyle Türk milletini tehdit ettiğini belirten Bahçeli, ''Ölüm üzerinden pazarlık yapan, tehditle Türk devletine boyun eğdirmeyi uman bu utanmazlar güruhunun sabırları ve sınırları zorladığı her şeyiyle ortadadır'' dedi.

Partisinin ''Öcalan'ı ipten kurtarma operasyonuna tek başına ve sonuna kadar karşı çıktığını'' anımsatan Bahçeli, bu durumun 57. Hükümet ortakları ile bir yol ayrımına gelinmesinde başlıca etken olduğunu söyledi.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bundan sonra TBMM'de oluşturulan ''Gökyüzü Koalisyonu'' sonucu, MHP'nin tek başına karşı çıkmasına rağmen, idam cezası 9 Ağustos 2002’de kaldırılmıştır.

Başbakan Erdoğan ve AKP milletvekillerinin önemli bir kısmı da bu yönde karar ve tavır oluşturmuşlardır. Hatta Başbakan Erdoğan idamın kaldırılmasını sevinç içinde karşılamıştır. Dönemin Cumhurbaşkanının daveti üzerine 7 Haziran 2002 günü Çankaya Köşkü'nde yapılan zirve toplantısında AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idam cezasının kaldırılmasını hararetle savunduğu hala hatırlarımızdadır.

Arkasından 3 Kasım 2002’de iktidara gelen AKP zihniyeti, idam cezasının tamamen kaldırılmasını içeren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sözleşmesinin 6 Nolu Protokolünü 15 Ocak 2003'te imzalamış ve bu protokol gereğince 7 Mayıs 2004'te 4771 Sayılı Kanundaki terör, savaş ve yakın savaş suçları cümlesini de çıkartarak terörist başının idamının önünü tamamen kapatmıştır. İmralı canisini ipten almak için yapılan şer ittifakı Meclis tutanaklarında ve tarihin şahitliğinde her yönüyle mevcuttur.''

Bahçeli, ''İmralı avukatlığına soyunarak idam cezasının kaldırılması için seferber olan Başbakan Erdoğan'ın şimdi idam cezasının geri getirilmesine değinmesi eğer yüzsüzlük değilse, yeni bir sinsiliğin ve kurnazlığın ilanı sayılmalıdır'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2012 Salı 13:47:08
Güncelleme :13 Kasım 2012 Salı 13:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?