18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bahçeli ne mesaj verdi?

Partisinin 10. Olağan Büyük Kurultayında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Bu gidişle Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümünde Anadolu'da Türk milleti kalmayacaktır'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ankara Spor Salonu'ndaki 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda, AK Parti'nin, MHP'nin ''2023 projesini taklit ettiğini ve tüm uyarılarına rağmen bundan vazgeçmediğini'' savundu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. Divan Başkanı tek aday olarak Tuğrul Türkeş seçildi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kurultay konuşması yaklaşık 2 saat sürdü.

Başbakanın 2071 hedefinin tamamen aldatmaca olduğunu ve asıl manasından uzak kaldığını öne süren Bahçeli, ''Bu gidişle Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümünde Anadolu'da Türk milleti kalmayacaktır. Başbakanın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur. Başbakanın 2071 hedefinde Türk yoktur, Türk vatanı da yoktur'' diye konuştu.

Düşüncelerinden ayrılmadan, ''okyanus ötesine tutunmadan'' Türk milletinin iktidarını kuracaklarını mutlaka ispatlayacaklarını belirten Bahçeli, ''Ülkücü Cumhurbaşkanı, ülkücü Başbakan, ülkücü Meclis Başkanının aynı anda bulunması ve eşgüdüm halinde çalışması hayal değildir'' dedi.

Bin 216 delegenin katıldı

Toplam bin 216 delegenin katıldığı belirtilen kurultayda Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş seçildi.

Kurultayda MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu başkanlığında bir heyet, Anıtkabir ve Alparslan Türkeş'in anıt mezarını ziyaret etmek üzere görevlendirildi.

"Türk Milleti Sensiz Asla" sloganıyla toplanacak kongrede, bin 241 delege oy kullanacak.

MHP'nin bugün yapılacak 10. kongresinde oy kullanacak bin 241 delege, partinin başında 3 yıl daha bulunacak ismi belirleyecek.

''Türk Milleti Sensiz Asla'' sloganı ile Ankara Arena'da saat 10.00'da toplanacak kongrede, genel başkanın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek.

Kongre salonunun orta bölümü delegelere ayrılırken, basın mensupları için delegelerin hemen arkasında platform hazırlanacak. Kongreyi izlemek için bine yakın basın mensubunun akreditasyon başvurusu yaptığı öğrenildi.

Kongre için yabancı büyükelçiliklere ve özellikle Türk Cumhuriyetlerine davetiye gönderildi.

Alparslan Türkeş'in vefatının ardından ilk kez 1997 yılında genel başkanlığa seçilen Bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarındaki kongrelerde de genel başkanlık koltuğunu korumuştu.

AYDIN: MEYDANLARA İNECEĞİZ!

72 imza ile Genel Başkan adayı olan Koray Aydın Kurultayda yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını sert dille eleştirdi.Koray Aydın'ın konuşmasının sık sık "Devletin başına Devlet gelecek" sloganlarıyla kesilmesi üzerine Divan Başkanı Tuğrul Türkeş partililere uyarı yapmak zorunda kaldı.

İşte Aydın’ın yaptığı açıklamadan satır başları:

Bu zihniyet mıntıka temizliği yapıyor. Kuracakları yeni Türkiye modeline kimse engel olmasın diye bir bir temizliyorlar.

Türkiye Başbakanı “Gerekirse Öcalan’la yeniden görüşürüm” diyor. Sayın Başbakan ne görüşeceksin Öcalan’la. Ne söyleyeceksin ona. Önüne haritayı açıp “Ne kadar istiyorsun” mu diyeceksin.

Buna suskun kalamayız. Ne yapacaksınız diye soruyor herkes. Ne yapacağımızı her zaman söylüyorum. Buna kayıtsız kalmayacağız. Meydanlara ineceğiz. Türk Milletine gideceğiz. Onunla bütünleşeceğiz. Ona temas edeceğiz. Onu bekleyen tehlikeler konusunda uyaracağız.

"1 MİLYON KİŞİ TOPLANIRSAK KİM CESARET EDEBİLİR"

Ayağına giderek kucaklaşarak anlatacağız. Çünkü o büyük gücü harekete geçirir yanımıza alırsak, Şubat ayında da Ankara’nın meydanında 1 milyon olarak toplanırsak hangi vatan haini bunu yapmaya cesaret edebilir.

ÜÇ MİLYON ÜYE

Bu harekette bulunmuş ülküdaşlarımızla kucaklaşmayı tek hareket noktası olarak düşünüyoruz. Ferdi öne çıkaracağız. Birey temelli bir hareketin başlayabilmesi için partide üyelik sistemini bir kampanyaya çevireceğiz

Seçime kadar 3 milyon üye yaparak ailemizi genişleteceğiz. Bunu iller arası, ilçeler arası yarışa çevireceğiz.

ÖN SEÇİM SÖZÜ

Ailemizin fertlerini 3 milyona ulaştırınca Cenabı Allah bana nasip ederse bu 3 milyon kişinin katılacağı bir ön seçimi size söz veriyorum.

Bu tabana güvenmek tabanın enerjisinden faydalanmak demektir. Böyle olunca kimse genel merkez katlarında dolaşmayacak. Tabana gidecek, size gidecek.

Biz iktidar olmak istiyoruz. Türk milletinin yalnızlığı yaşandığı bir durumda inanın bunu başarırsak tekerlek tümsekte kalmayacak. Ve haykırılacak, “Yarın elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir” zaman başkalarının balkon konuşmalarını dinlemek değil iktidar olma zamanıdır.

AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2012 Pazar 17:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?