25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bahçeli'den gözyaşı yorumu...

"Riyakarlık, siyasi sahtekarlık ve münafıklık örneği"... MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki gözyaşlarını bu sözlerle değerlendirdi. Bahçeli, "Bu hezeyanlar Başbakan'ın son çırpınışları" dedi.
 

Yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın Anayasa değişikliği ile etnik bölücülüğün önünü açmayı ve yolsuzlukların hesabını vermekten kaçmayı amaçladığını öne sürdü.

"Ülkücü şehitler için dökülen sahte gözyaşları yeni bir tiyatro sahnesi" diyen Bahçeli'ye göre, "Psikiyatrinin alanına giren bu ilginç durumun konunun uzmanlarınca incelenmesi" gerekiyor.

Açıklamada Başbakan'a seslenen MHP lideri, Başbakan'ın gözyaşları ile şehit annelerinin gözyaşlarının karşılaştırılmasını istedi.

Bahçeli, "Şehit annelerinin gözyaşlarının bir damlasının vicdan laboratuvarında samimiyet testinden geçirilmesi sonucu ortaya çıkacak ahlak ve dürüstlük raporu karşısında yüzünüz kızaracak mı?" sorusunu yöneltti.

Erdoğan'ın grup konuşmasında "kendi dramını ortaya koyduğunu" ileri süren Bahçeli, "12 Eylül 1980 askeri darbesinde darağaçlarında ve işkencelerde hayatlarını kaybedenlerin hatıralarına sığınan Başbakanın, hem ülkücü hem de devrimci özelliklerini bugüne kadar içinde gizlediği bu vesileyle anlaşılmıştır. Ancak, bunu 30 yıl nasıl sakladığı, bu bastırılmış duyguların ruhunda nasıl bir tahribata yol açtığı tam olarak anlaşılamamıştır" görüşünü ifade etti.

"Şehitlere bu kadar duygulanmadı"

"Başbakan Erdoğan'ın, aynı gün Hakkari Çukurca ve Van'da PKK terör saldırıları sonrası toprağa düşen yedi şehit karşısında bu kadar duygulanmamasının, gerçek niyetlerin ne olduğunu bütün çıplaklığıyla ortaya koyduğunu" iddia eden Bahçeli, şu görüşleri ifade etti:

"Buradan ağlayan Başbakan'a seslenmek istiyorum; dün Meclis'te ülkücü şehitler için döktüğünüz sahte gözyaşlarının bir damlası ile aynı gün ocaklarına ateş düşen yedi şehidimizin muhterem annelerinin döktüğü gözyaşlarının bir damlasının vicdan laboratuvarında samimiyet testinden geçirilmesi sonucu ortaya çıkacak ahlak ve dürüstlük raporu karşısında yüzünüz kızaracak mıdır?

Türk milleti, Başbakan'ın Anayasa değişikliğini pazarlamak için utanmadan sergilediği bu siyaset kalpazanlığının, bu milli irade dolandırıcılığının gerçek nedenlerini ve arkasındaki çirkin yüzü elbette görecek ve hükmünü verecektir. Ülkücü şehitler için sahte gözyaşları dökerek siyasi münafıklığın şahikasına çıkan Başbakan'ın ve kahraman Özel Harekat mensuplarını milliyetçi oldukları için bıyıklarından hareketle aşağılamaya yeltenen yardımcısının başını çektiği 'AKP Yalan Kumpanyası"nı bekleyen akıbet, 12 Eylül 2010 günü milli irade duvarına çarpmaktır.

Türk milliyetçileri ve ülkücü camia, şerefli hatıralarını ebediyete kadar yüreklerinde yaşatacağı aziz şehitlerimizin ruhları ile birlikte 12 Eylül 2010 günü Başbakan'ı referandum sandığı başında bekliyor olacaktır."

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 22:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FDFDBHGF IP: 88.226.81.xxx Tarih : 23.07.2010 23:54:53

SAYIN BAHÇELİNİN TESBİTLERİ YÜZDE YÜZ DOĞRU,BİR DAHA MAĞDURA OYNAYAMAYACAKLAR,ASIL MAĞDUR OLAN 12 EYLÜLDE ÜLKÜCÜLERDİR,TÜM ÜLKÜCÜYÜM DEYENLER RTE PAKETİNE HAYIR DİYECEKTİR