19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bahçeli'den 'kafatasçı' cevabı

Kafatası ölçseydik Başbakan olabilir miydin

MHP Lideri, Başbakan Erdoğan’ın "Kafatasçı" suçlamasına sert bir yanıt verdi. Bahçeli, dünkü Konya mitinginde Erdoğan’a, "MHP kafatası ölçmeye başlasaydı, senin Türkiye’de Başbakan olma şansın var mıydı?" diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisini "Kafatasçı" diye suçlayan Başbakan Erdoğan’a, "MHP kafatası ölçmeye başlasaydı, senin Türkiye’de Başbakan olma şansın var mıydı" yanıtını verdi. Bahçeli Konya mitinginde Erdoğan’ı, "Son Osmanlı padişahı" diye nitelendirerek şunları söyledi:

Attan düşme özürlüsü

Bizim için ’uçak özürlü’ diyor. Başbakan yardımcısıyken uçakları istismar edip bütün hanedan ve yandaşlarla tepe tepe kullanmadık, diye suçluyorsun. Hadi diyelim uçak özürlüyüz, biraz çekiniyoruz; ama Allah’a çok şükür attan düşme özürlüsü değiliz.

Yunan arazi topluyor

Özelleştirme adına kuruluşları yabancılaştırdın. 46 bankanın 24’ünü yabancılara sattın. Yunanistan banka aldı. O banka, Trakya ve Ege’de ipotek, kefil istemeden ’Gel tarlanı ver sana istediğin parayı vereyim’ diyor. Çiftçiye, ’Al ananı git’ diyorsun, yarın da Yunanlılara ’Al bu toprakları git mi’ diyeceksin?

Yandaşa teğet geçti

Millet ıstırap çekerken ’Hamdolsun kriz teğet geçti’ diyor. Kriz bugün yüreği delip geçiyor, neresi teğet? Teğet geçiyorsa bu hanedanlara ya da yandaşlara teğet geçiyor. Bir hünkar bir köylüden haksız yere bir yumurta alırsa, onun yandaşları köyde tavuk bırakmaz, alayını alır. Türkiye’de şimdi bu başladı, ne varsa bir yandaş grubu alacak, hanedanın çerezi, dalkavukları, yalakaları alacak.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 02:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?