19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bahçeli'den Marksizm uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den "Marksist" özeleştiriye tatlı-sert uyarı geldi. 

MHP'nin pazar günü toplanan 8. Ankara İl Kongresi'nde atama ile yürüttüğü İl Başkanlığı görevine 502 delegeden 455'inin oyunu alarak bu sefer seçilerek gelen Ömer Demirel, Marksistler'e ilişkin sözleri ile dikkat çekti. 

Demirel, kongre öncesi basınla yaptığı sohbet toplantısında "12 Eylül öncesi Marksistlere kızardık. 'Ekonomik bağımsızlık olmazsa siyasal bağımsızlık olmaz' derlerdi. Çok doğru söylemişler. Bugün bunları yaşıyoruz" demişti. 

Edinilen bilgilere göre; Demirel'in açıklamalarına Genel Başkan Bahçeli de eğildi. Bahçeli'nin görüştüğü Demirel'e söz konusu ifadeler konusunda "daha dikkatli olmamız gerekir" dediği ifade edildi. 

Demirel ise Anka'ya sözlerinin cımbızla çekildiğini belirtip basına sitemde bulunurken, ifadelerin kongreye ilgiyi daha da artırdığını söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ise, “Marksistler hangi konuda haklı çıkmış ki” diye sorarken, günümüzdeki gelişmelerin, ortaya attıkları görüşlerin doğru olmadığını ortaya koyduğunu ifade etti. Vural “Haklı çıkan, bizim daha önce yaptığımız tespitlerdir” dedi.
ANKA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 10:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?