18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına neden olan suçlamanın ağır olduğunu söyledi ve ''Başbuğ terörist ise İmralı’da yatan cani kimdir, ona nasıl hitap edilmeli ve denmelidir? Bu durum karşısında Silivri’ye nakli, Başbuğ’un da İmralı’ya gönderilmesi ihtimal midir?'' diye sordu.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

2012’nin kolay geçmeyeceğini hepimiz biliyoruz Kutuplaşan siyaset, toplumsal kasvet ve çatışmadan beslenen hükümet en büyük sorunlardan biridir. İç meselelerimizdeki karışıklık, belirsizlik gün geçtikçe fazlalaşmaktadır. Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, Eldiven, Balyoz gibi isimlerle anılan darbe iddialarıyla başlayan soruşturmalar halkımızı oyalamıştır Millet iradesinin silahların gölgesine sokulmasına izin vermeyeceğiz.

27 NİSAN AKP'Yİ GÜÇLENDİRDİ

AKP ne zaman bir darbe iddiasıyla muhatap kalsa bundan yarar sağlamıştır
27 Nisan girişiminin nelere yol açtığını bilmeyen kalmamıştır. 27 Nisan girişimi AKP’yi güçlendirdi.

DARBE İDDİALARI

AKP müdahalelerden faydalandı. Kanaatler yönlendirilmeye çalışılıyor
Bizim kimseden öğreneceğimiz demokrasi dersi yoktur. Darbe hazırlığında kim varsa haklarındaki gerekli işlemler yapılmalı, TSK’dan ayıklanmalıdır
Kimin darbeci olup olmadığıyla ilgili sonuçlar elde edilememiştir. Soruşturma dosyalarında bulunması gereken özel bilgiler adice medya üzerinden servis edilmiştir AKP özel yetkili mahkemeleri sindirme aracı olarak kullanmış, hedef tayin ettiklerini Silivri’ye göndermişlerdir Darbe iddialarının sonuçsuzluğa mahkum edilmesi kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Gazetecilerin dört duvar arasına kilitlendiği, basılmamış kitapların toplandığı bir yerde demokrasiden sadece isim olarak bahsetmek mümkündür.

KENDİSİNİN HARİCİNDEKİLERİ YOK SAYAN ZİHNİYET
Kendisinin haricindeki tercihleri, düşünceleri yok sayan bu zihniyetin, iktidarın, içeriden de darbe vuracağını bilmek gerekir. Darbe iddialarının sonucu ulaştırılması gerekmektedir. Türk milleti gerçekleri bilmek istemektedir.

BAŞBUĞ'A YÖNELTİLEN SUÇLAMA AĞIR

Bu hukuk anlayışıyla Türkiye’nin sorunları çözülemez. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ İnternet Andıcı davası çerçevesinde tutuklanmıştır. Bu ne ilktir ne son olacaktır. Sayın İlker Başbuğ’u hedefine alan tutuklama kararının 3 boyutu vardır
1.Boyutu: İki yıl boyunca Genelkurmay Başkanlığı görevini yapan değerli şahsiyet Başbuğ’a yöneltilen suçlamanın içeriğidir ve çok ağırdır, hiçbir vicdan sahibi tarafından kabul edilemeyecektir. Kahraman Türk askerine komuta etmiş bir kişi, terör örgütü kurmaktan cezaevine konulmuştur. Bu küstah iddia aklın yok olduğunun göstergesidir Biraz utanmaları varsa cevap versinler;

BAŞBUĞ'UN İMRALI'YA GÖNDERİLMESİ İHTİMAL MİDİR

Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurup yönettiyse bu örgüt nerededir, konuşlandığı yer neresidir Başbuğ terörist ise İmralı’da yatan cani kimdir, ona nasıl hitap edilmeli ve denmelidir Bu durum karşısında Silivri’ye nakli, Başbuğ’un da İmralı’ya gönderilmesi ihtimal midir? Meclis’te “haddinizi bileceksiniz, bize ters bakmayacaksınız” zırvalarını duymak gayet normaldir. 

TSK TERÖRİST İMAL YERİ GİBİ GÖSTERİLİYOR

TSK’nın terörist imal yeri gibi gösterilmesi için çaba vardır. TSK’nın değerli şahsiyetlerinin de tutukluluk hallerinin sürdüğü aşikardır TSK’nın mensuplarını terörist gibi göstermeye çalışmak kifayetsizlerin işi olacaktır,  Türk milleti bunu affetmeyecektir.

GÜL'Ü NEDEN TEĞET GEÇTİ

2. boyutu ise Başbuğ’a atılan suçun yargılamanın ne şekilde yapılacağıdır. Sayın Gül'ün 'hukuk düzeni içinde bir sorgulamaya şahit oluyoruz, herkes hukuk karşısında eşittir' sözleri dikkat çekicidir. AKP karşısında hukuk sistemi nedense tek taraflı işlemiştir.  Erbakan hocayı mahkum eden hukuk kaideleri sayın Gül’e neden dokunamamıştır, kendisini teğet geçmiştir. Ar damarı çatlamış kalem ve niyet sahiplerinin kimlere hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz.

BAŞBUĞ'UN TUTUKLANMASIYLA ORTAYA ÇIKAN HEDEFLER İNCELENMELİ

3. boyutu ise Başbuğ’un tutuklanmasıyla ortaya çıkan gelişmeler ve hedefler enine boyuna incelenmelidir AKP hükümetinin dış politikadaki basitliği, ihmalkarlığı ülkemizi riske sokmuştur Yönetimlerin devrilmesini onaylayan hükümet, ülkedeki sarsıntılardan bahsetmemektedir. Sokaklar sıkıntılıdır
Yapılan seçimler ülkedeki mevzileri keskinleştirmiştir. Irak’ın bölünmesine sonuna kadar itiraz edilmelidir. İşte tüm bu gelişmeler karşısında Türkiye’nin geleceği durum çok önemlidir. Dersim isyanıyla ilgili özür temelsiz dilenmemiştir
Habur ziyareti, İmralı ile görüşme trafiği öylesine kurulmamıştır. TSK’nın darbeci, üyelerinin terörle suçlanması planlıdır. Bir kez denediler, bir kez daha cüret edeceklerdir. Ölürüz de vatanımızdan ve insanımızdan vazgeçmeyiz.

...
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2012 Salı 14:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?