20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bahçeli'den ülkücülere çağrı

MHP lideri Bahçeli yeni yasama yılının ilk grup toplantısında "Sınır harekatı başlatılmalıdır. Hükümet irade göstermelidir" dedi.

TBMM'nin açılmasıyla birlikte ilk grup toplantılarını yapan liderlerden biri olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olayına değindi.

BAHANE ÖNE SÜRÜLEMEZ

Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sonucu 17 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak Bahçeli "Aziz şehitlerimiz muhteşem katılımlarla toprağa verilmiş, halkımız teröre karşı tepkilerini dile getirmiştir. Hiçbir vatan sevdalısının tepkisiz kalamayacağı hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği kanlı terör olaylarında bahane öne sürülemez" dedi.

Devlet Bahçeli "Kaçan teröristlerin tam ihması ile havada ve karadan yürütülecek askeri bir operasyonun kararlılığı gerekmektedir. Hükümet derhal TSK'ya bir harekat için siyasi bir irade göstermelidir" diye konuştu.

TERÖRÜN BİTİRİLEMEYİŞİNİN NEDENİ SİYASİ KADROLAR"

Terör konusunda aseri çözümün tekbaşına yeterli olmadığını belirten Bahçeli "GAP bitirilmelidir. Balıkesir ve Adana'da yaşanan olaylar etnik tahriklerle kardeş kavgasına dönüştürüldü. Tahrikler ne kadar ağır olursa olsun bu etnik tahrike kimse gelemeyecektir. Resmi dil talebinin önünün açılması kardeşlik duygusuna darbedir. Bu belanın yıllardır gösterilen kahramanlıklara rağmen bugüne kadar bitirilememesinin tek nedeni siyasi kadrolarcada gösterilmemesidir" dedi.

OHAL GERİ GELMELİ

MHP lideri Bahçeli, partilerüstü anlayışla milli seferberlik başlatılması gerektiğini ve OHAL dahil gerekli düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, "Sınır ötesi haraket yapılırken sınır içinde de bölücülük önlenmeli. Türkiye ABD'den beklediği desteği görmezse lojistik desteği gündeme getirmesi gerekmektedir. Türkiye Kuzey Irak'ta güvenlik bölgesi oluşturulmalıdır. Hükümet TSK'ya terörle mücadeleyi devretmiş, sorumluluğunu yerine getirememiştir. Siyasette yapamayacak olan gider, yapacak olan gelir. MHP'nin eli ise sorumluların yakasında olur. Tezkere uzatılmalıdır" diye konuştu

DOĞU KÖKENLİ VATANDAŞLARA SALDIRILAR

"Son günlerde Balıkesir ve Adana'da yaşanan olaylar tehlikenin büyüklüğünü ve bizim haklılığımızı ortaya koymuştur. Bölücülerin bu oyununu boşa çıkarmak hepimiz için acildir. Ülkücü gençlik ne olursa olsun bu alçak senaryonun oynanmasına izin vermeyecektir."

AA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin arpuş IP: 212.175.115.xxx Tarih : 9.10.2008 12:05:22

Günümüzde törör başınıaldı gidiyor ama hükümetimiz bunlara hepsessiz kalıyor.Eğer adam gibi bu ülkeyi yönetecekse artıkbu terör belasına sessiz kalmaması gerekmektedir ama sadece yapacakları sözde kalmaktadır artık gerekeni yapsın eğerki yapmıyorsa hükümetten çekilsin yapacak kişiler yerine gelecektir.Bugünbu terörü bitirecek bir parti varsa oda MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİDİR.Çünkü ben bunu yapa bilecek partiolarak MHPyi görmekteyim.güvenimiz okonuda sonsuzdur kürtlerde artık adam gibi TÜRKİYEde yaşıyorsa yaşasın yaşamıyorsa derhal TÜRKİYEyi terketsinler...