20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bahçeli'nin 'çarşaf' korkusu

MHP lideri Bahçeli türban konusundaki anayasa değişikliğinden partisinin hiçbir rant ve hasat beklentisi olmadığını söyledi.

Bahçeli, Yüksek öğretim kanununun ek 17. maddesiyle ilgili sürecin işlediğini belirterek “AK Parti ile mutabakata bağlıyız. Çarşaf ve peçenin üniversitelerde yasaklanması için ek 17. maddede değişiklik şarttır.” dedi.

Partisinin Meclis grubu toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, türban düzenlemesiyle ilgili anayasa değişikliklerini değerlendirdi. Bahçeli Meclis’in kararının yasağın kaldırılmasınnı hukuki alt yapısını hazırladığını belirterek “Başörtüsü sorununun kamu hizmeti alan ve kamu hizmeti veren şekilde bundan 8 yıl önce MHP gündeme getirmişti. Şimdi bu konudaki samimimeyitimiz ortaya koyduk. Başörtüsü sorunundan bizim içimizden bir rant ve hasat beklentisi yoktur.” dedi.

Bahçeli türban değişikliği konusunda AK Parti ile yaptıkları ittifaka yönelik eleştirileri de yanıtladı: “Başörtüsüne karşı olan direreniş cephesinin karalama kampanyasının büyük ölçüdeki hedefi MHP olmuştur. Haksız ithamlara maruz kaldık. MHP’nin şerefli vekilleri bu sorunun çözümünde tam kadro olarak Meclis’te olmuşlardır. Tehlikeli açık, nazik ve hassas bir döneme girdik. AK Parti ile girdiğimiz mutabakatta, Ek 17. madde ile ilgili süreç işliyor mutabakata bağlıyız. Çarşaf ve peçenin üniversitelerde yasaklanması için ek 17. maddede değişiklik şarttır.” dedi.

CHP ve DSP’nin değişikliği Anayasa Mahkemesi’ne götürücekleri açıklamalarına da değinen Bahçeli “CHP’nin Anayasa değişikliğini, Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi gayetnormaldir. Burada yanlış olan, konu Yüce Mahkeme’nin önüne gelmeden basında ve kamuoyunda peşinen yargı belirlemelerdir.

Yargı süreci başlamadan hukuki sonuçlar çıkarılıyor. daha mahkemeye gidilmeden, medyada çıkan haberler, yazılan yazılarla Anayasa Mahkemesi taraf haline getirlmeye çalışılıyor” dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?