19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bahçeli'ye zeytin dalı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, MHP'ye 'birlik olalım' çağrısında bulundu. Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin gençlik şöleninde coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin büyük kongresinde sarf ettiği, "Önce sağa bakın, sonra sola bakın, sonra tekrar sağa bakın, alayını kucaklayın, iktidara doğru gidin." sözüne atıfta bulunan Yazıcıoğlu, "Sağa sola dönün, iktidar olun demiyorum. Ben kapımız açık siz de gelin demiyorum. Yan yana omuz omuza olalım. Bu sarmalı kıralım. Kutlu birliği sağlayalım." dedi.

BBP'nin gençlik şöleni Ankara Atatürk Spor Salonu'nda dün gece yapıldı. Şölene yaklaşık 6 bin kişi katılırken, büyük çoğunluğunu 30 yaş üstü partililerin oluşturması dikkat çekti. Mehteran yaklaşık 2 saat boyunca partilileri marşlarla coşturdu. Halk oyunları ekibinin bütün yöreleri kapsayan oyunları salon-dakilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Muhsin Yazıcıoğlu da gösterileri eşiyle birlikte büyük ilgiyle takip etti. Şölenin sunuculuğunu dizi oyuncusu Ahmet Yenilmez yaptı. BBP, şölende ses sanatçılarını da unutmadı. Sahneye ilk çıkan şarkıcı, Yazıcıoğlu'nun hem Sivaslı, hem de en sevdiği türkü olması nedeniyle Selda Bağcan'ın 'Sivas'ın Yollarına' eserini seslendirdi. Yazıcıoğlu da başından sonuna kadar türküye eşlik etti. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, kürsüye 'Türk-İslam ülküsünün yılmaz önderi' anonsuyla çağrıldı. İç ve dış gelişmeleri değerlendiren BBP lideri, Papa XVI. Benedict'in Türkiye ziyaretinden önce Ayasofya'da namaz kılan "Alperen gençlerine" de sahip çıktı. Yazıcıoğlu, onların Ayasofya'nın tarihini vurgulamak için namaz kıldıklarını belirterek, AK Parti'ye yüklendi: "Katolik papaz geliyor" diye saklambaç oynadınız. Sonra nereden sıkı yediyseniz, havaalanına koşup, sirtaki oynadınız."

Avrupa Birliği'ne temelden karşı olduklarını kaydeden Yazıcıoğlu, Birlik için "Sevr hayali, Ermeni Diasporası, Pontusçuluk ve Hıristiyan taassubu" nitelemesini yaptı.



Zaman
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 12:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?