20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bakan Babacan Pakistan'a gitti

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Pakistan Dışişleri Bakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi'nin resmi davetlisi olarak İslamabad'a gitti.

Pakistan hükümetini tebrik etmek ve Türkiye'nin süren desteğini vurgulamak için İslamabad'a hareket eden Bakan Babacan, hükümet ve muhalefet çevreleriyle yarın bir araya gelecek. Babacan, hareketinden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Pakistan'ın demokratikleşme sürecinde attığı adımları takdirle izliyoruz" diyerek, Türkiye'nin bu ülkeye olan desteğinin süreceğini açıkladı.

Yeni hükümet Mart ayı sonunda göreve başladığında mevkiidaşı Kureyşi'yi telefonla arayarak tebrik ettiğini belirten Babacan, ilk kez yüz yüze görüşeceğini ifade ederek, "Her alandaki güçlü dayanışmamızı bir kez daha vurgulama fırsatı bulacağım" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'ndan bugün yayınlanan AK Parti'nin kapatılma davasına ilişkin 'endişe bildirisi'nin hatırlatılması üzerine Babacan, "Konuyla ilgili milletvekillerinin açıklamaları oldu. Onun üzerine benim bir şey söylemem uygun olmaz. Bugünkü metin yarım saat önce açıklandı. Detaylı bir değerlendirmeden sonra yorum yapmayı uygun görüyorum" şeklinde konuştu.

Babacan, temasları çerçevesinde ayrıca suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun eşi Halk Partisi Eşbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile görüşeceğini ve şahsen başsağlığı dileklerini ileteceğini söyledi. Babacan ve Kureyşi'nin başkanlığındaki heyetlerarası toplantılarda ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alınacak. Pakistan Başbakanı Mahdum Seyid Yusuf Rıza Gilani ve Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref de, Bakan Babacan'ı kabul edecekler. Babacan ve beraberindeki heyet, yarın geç saatlerde Ankara'ya dönecek.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 18:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?