19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Çelik 'AB' de iddialı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bizim İslam dünyası ile ilişkimizin olması, AB adayı bir ülke olmamızın önünde engel değildir'' dedi. 

İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin (İŞHAD) Orta Asya Cumhuriyetlerinden İstanbul'da yüksek öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla Polat Otel'de düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde konuşan Bakan Çelik, ülkeler arasında ekonomik ağlar, demir yolları, kara yolu bağlantıları olabileceğini, ancak esas köprünün gönülden gönüle kurulan köprü olduğunu söyledi. 

Bunun vasıtasının da kültür ve eğitimden geçtiğine işaret eden Çelik, ''Eğitim ile ekonomi birbiriyle doğrudan ilişkilidir. Dünyada ekonomik açıdan çok iyi olan ülkelerde eğitim de çok iyi düzeydedir. Eğitime ekonomik yatırım yaparsanız, eğitime iyi kaynaklar ayırırsanız, o, ekonomiye getiri olarak geri döner'' dedi. 

Bakan Çelik, Türk müteşebbislerinin, iş adamlarının dünyanın dört bir yanında okullar açmalarını, dünyanın dört bir yanındaki insanların aynı zamanda Türkçe öğrenmelerini sağlamalarını ve Türkiye'yi tanıtmalarını takdir ettiğini vurguladı. 

İnsanların farklı farklı kimlikleri olabileceğine işaret eden Çelik, ''Farklı farklı kimlikler birbirimizin alternatifi değildir. Birisi, diğerini
ortadan kaldırmaz. Hepsinin bir araya gelmesiyle insanlık şahsiyeti dediğimiz şahsiyetler oluşur'' diye konuştu. 

Bakan Çelik, şunları kaydetti:
''Bu açıdan bizim İslam dünyası ile ilişkimizin olması, bizim AB adayı bir ülke olmamızın önünde engel değildir. Bizim Türk dünyasının bir parçası olmamız, Türk dünyası ile ilişki içinde olmamız, bizim Afrika'ya ilgi duymayacağımız anlamına asla gelmez. Karadeniz Ekonomik İşbirliği'nin üyesi olmamız bir başka işbirliğine girmeyeceğimiz anlamına gelmez.'' 

Hüseyin Çelik, Türkiye'nin küresel dünyanın sadece edilgen, yönlendirilen ve yönetilen bir objesi olmadığını, artık yöneten ve yönlendiren iradenin bir parçası konumunda bulunduğunu söyledi. 

Çelik, ''Bunu idrak eden iş adamlarımızın bütün dünyayı ayaklarının altına almış olmaları, bütün dünyada güzellikler sergilemiş olmaları bize istikbal açısından büyük ümitler vermektedir'' dedi. 

Gökkuşağının farklı renklerinin ahenk içinde bir arada olduğunu söyleyen Çelik, ''Türk dünyasının farklı renkleri bizim güzelliğimizdir. Birbirimizi tanımak, saymak, birbirimizi sevmenin ön şartıdır'' diye konuştu. 

İftar yemeğinde Mozaik Dünya Renkleri Korosu bir konser verdi.

aa
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 22:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mursel IP: 85.106.132.xxx Tarih : 10.12.2006 18:37:41
Merhabalar, ben Mursel bu programi izleme şansım olmamıştı ama kayıtlardan izledim. gerçekten muhteşem program olmuş. özellikle Mozaik Dünya Renkleri korosu muhteşem performans sergilemişler. ama haber olarak neden yetersiz haber yapılmış anlayamadım hiç korto resmi yok haberlerde. böyle duygu yüklü konserlerin devamı için haber şart. yazdığınız haberden dolayi sizlere teşekkür ediyorum... saygılar , sevgiler...