19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Çelik bayramda Van'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: "Ben şahsen böyle bir endişe taşımıyorum. Onun için bayram tatilini Van'da geçireceğim."

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yatılı okullarda tavuk ve tavuk ürünleri tüketilebileceği yönünde genelgeleri bulunduğunu anımsatarak, kuş gribi olaylarıyla ilgili bugün Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşeceğini, onların yapacağı telkine göre hareket edeceklerini bildirdi.
Çelik, karne dağıtım töreninin ardından gazetecilerin soruları üzerine, kuş gribi ile ilgili çalışmaları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yürüttüğünü, Sağlık Bakanlığı'nın da bu konudan ikinci dereceden sorumlu konumda olduğunu söyledi.
Konuyu bugün Mehdi Eker ve Recep Akdağ ile görüşeceğini bildiren Çelik, “Onların bize yapacağı telkine göre hareket edeceğiz” dedi.

“BUGÜN NETLEŞECEK”

Okulların tatile girdiğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu: “Konunun bizi ilgilendiren tarafı şu: Geçmişte Balıkesir'deki olaydan sonra ben bir genelge yayınlamıştım, yatılı okullarda özellikle tavuk ve tavuk mamullerinin tüketilebileceği ile ilgili. Şimdi onlardan alacağımız telkine göre bu konuda yeni bir tavır alacağız. Bugün bunun netleşeceğini düşünüyorum.”

“BAYRAMI AİLECE VAN'DA GEÇİRECEĞİZ”

Bir başka soru üzerine Çelik, şunları söyledi: “Eşim ve çocuklarım yarın, ben de pazartesi günü Van'a gidiyoruz. Ailece bayramı Van'da geçireceğiz. Bildiğiniz gibi bu, sokakta, insanlardan insanlara bulaşan bir hastalık değil. Dolayısıyla toplumu bu şekilde bir panik içine sürüklemenin çok mantıklı olmadığını düşünüyorum. Şüphesiz ki bu, kanatlı hayvanlarla temas sonucu, özellikle solunum yoluyla geçen bir hastalık. Ben şahsen böyle bir endişe taşımıyorum. Onun için bayram tatilini Van'da geçireceğim.”
.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?