16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bakan Çelik'ten kritik ziyaret

Genelkurmay'ın muhtıra gibi bildirisinde 'Kutlu Doğum Haftası'adı altında okullarda yapılan irticai faaliyetlerden örnekler verilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı suçlanmıştı.
Bakan Hüseyin Çelikönceki gün Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'tan randevu alıp 2 saat kendini savundu. Çelik, Büyükanıt'a "Bu tür olaylarla ilgili şikayetlerinizi bana iletirseniz gereği derhal yapılacaktır" dedi.


Genelkurmay'ın, laiklik karşıtı eylem ve söylemleri sert ifadelerle eleştirdiği bildirisinde alt alta sıraladığı örnek olaylar nedeniyle gözlerin çevrildiği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a kritik bir ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Çelik, Büyükanıt'a, laiklik karşıtı etkinliklerle ilgili açılan soruşturmaların çok yönlü sürdürüldüğünü aktardı. 

Edinilen bilgiye göre, Çelik, salı günü toplanan Bakanlar Kurulu öncesinde, çeşitli illerdeki okullarda gerçekleştirilen ve kız öğrencilere çağdışı kıyafetler giydirilen etkinliklerle ilgili olarak Orgeneral Büyükanıt'la görüşmek istedi. Çelik'in, "Bakanlıkla yüzde 99 ilgisi yok" dediği etkinlikler konusunda Orgeneral Büyükanıt'la yüz yüze konuşmak istediği bilgisi saat 13.00'te Genelkurmay Başkanlığı'na iletildi. Yaklaşık 1 saat sonra gelen yanıtta, Orgeneral Büyükanıt'ın, Çelik'i karargâhta misafir etmek istediği kaydedildi. Saat 14.00'te başlayan ve 2 saat süren görüşmenin samimi bir havada geçtiği belirtildi. Çelik, açıklamada tepkiyle bahsedilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle bakanlığının bir ilgisi olmadığını söyledi. Basına da yansıyan etkinliklerin hükümete ideolojik tavrı keskin olan 1-2 gazetede haber olarak yayımlandığını anlatan Çelik, "4 olaydan, Altındağ'daki etkinlik dışındakiler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri" dedi. 

Çelik, talep etmeleri halinde, etkinliklerle ilgili olarak Büyükanıt'a doyurucu bir bilgi dosyası sunabileceğini de kaydetti.
Bakanlık üst düzey yetkilileri de, Çelik'in Büyükanıt'la görüşmesini doğruladılar. Çelik'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan istişare sonrasında randevuyu aldığı, görüşmenin Erdoğan tarafından da onaylandığı belirtildi.
milliyet
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 08:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?