22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bakan Gül'den Ermeni terörü mesajı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı Şehitlerinin anıldığı törende dünyaya “Ermeni terörünü unutmayın” mesajı verdi.

Yurtdışında görevli oldukları sırada saldırılara uğrayarak şehit edilen Dışişleri çalışanları, Cebeci Asri mezarlığındaki Dışişleri Şehitliği’nde anıldı. Dışişleri Bakanlığı çalışanları ve şehit yakınlarının katıldığı anma törenine, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün dünyaya verdiği mesajlar damgasını vurdu.

Ermeni terör örgütleri ve başka uluslararası terör örgütlerinin, bir çok değerli Türk diplomatını şehit ettiğini söyleyen Gül, son dönemde artan sözde Ermeni soykırımı kararları görüşmelerine de tepki gösterdi.

Gül, “Ümit ediyorum ki sözde soykırım davalarını kendilerine politika görenler, bu terör olaylarını hatırlalar, bugün sempati duyduğu bazı grupların aralarından nasıl teröristler çıkardığı, üstelik de en medeni geçinen ülkelerde bu terörleri nasıl icra ettiklerini hatırlar ve bu oyunlara gelmezler” dedi.

Türk milletinin ulvi değerler için canını feda etmekten geri kalmadığını söyleyen Gül, Osmanlı’dan bugüne kadar milyonlarca şehit verildiğini bildirdi.

“SİZİ ÜZÜYORUZ AMA UNUTMADIĞIMIZI DA GÖSTERİYORUZ”

Şehit edilen Dışişleri mensuplarını anarken, şehit yakını bayanlara dönen Gül, “Hanımefendiler, sizleri üzüyoruz, acıları hatırlatıyoruz ama bir taraftan da unutmadığımızı gösteriyoruz. Bir taraftan hüzün bir taraftan onurlu bir bir araya geliş vardır” dedi.

Barışın değerli olduğunu herkesin anlayacağını umduğunu belirten Gül, Türk milletinin yeri geldiğinde savaştığını ancak yeri geldiğine barış yapmaktan hiçbir zaman kaçınmadığını söyledi.

Gül, Türklerin çok büyük acılar çekmiş bir millet olduğunu ve bugün de bu acıları çektiğini belirtti. Gül, “Maalesef bugün de bölücülerle verdiğimiz savaş karşılığında şehitlerimiz vardır, hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz ve ümit ediyoruz ki terörle adam öldürmekle bir yere varılamayacağın herkes görecektir” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Gül’ün konuşmasının ardından şehit olan Dışişleri çalışanları için önce dua edildi, ardından da şehitler için çelenk konuldu. Bu sırada bütün şehit mezarlarının yanında bir bayan ve bir erkek olmak üzere iki genç diplomatın hazır bulunması dikkat çekti.

Anma sırasında Dışişleri Bakanı Gül, şehit yakınlarıyla tek tek ilgilenirken, bu sırada bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

ANKA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 14:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?