16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bakan koltuğu krizi

VAN'da, bedensel engellilere gönderilen tekerlekli sandelyelerin dağıtım töreninde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in koltuğuna oturmak isteyen 72 yaşındaki Muştak Aydın krize neden oldu.

Vali Özdemir Çakacak'ın yanındaki Bakan Çelik'in koltuğuna bütün engellemelere rağmen oturan Aydın, “Bakanı biz seçtik, şimdi de oturmamıza izin vermiyorsunuz. Ben yaşlı adamım bu yapılır mı?” diye bağırmaya başladı. Bu sırada gelen Bakan Çelik'in kendisinin elini öpmesine izin vermeyen Aydın, tören alanından ayrıldı.


Seçim çalışmaları için Van'da bulunan Milli Eğitim Bakanı ve AKP birinci sıra milletvekili adayı Hüseyin Çelik, açılışlar, temel atma törenleri ve köy ziyaretlerini sürdürüyor. Bakan Çelik, Van Vakfı İstanbul Şubesi tarafından engellilere dağıtılmak üzere gönderilen 30 tekerlekli sandalye dağıtımı törenine katıldı. Ancak burada ‘koltuk’ sorunu yaşandı. Önce koruma engeline takılan sarıklı 72 yaşındaki Muştak Aydın, korumaları geçtikten sonra Vali Özdemir Çakacak'ın bulunduğu yere doğru hızla ilerledi. Vali Çakacak'ın yanıdaki Bakan Çelik'e ayrılan koltuğa sinirle oturan Aydın, kalkması için ikna edilmeye çalışıldıysada tepkisini sürdürdü. Burada bir süre oturan Aydın, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve çevredeki polisler tarafından da ikna edilemedi. Muştak Aydın, sesini yükselterek, “Biz bakanız. Bakanı biz seçtik şimdi de bizim oturmamıza izin vermiyorsunuz. Ben yaşlı adamım bu yapılır mı? Bakan kimdir” diye bağırdı.

Aydın, bu sırada yanına gelen Bakan Çelik'e, kendisini koltuktan kaldırmak isteyenleri Türkçe ve Kürtçe şikayet etti. Bu sırada Bakan Çelik, Muştak Aydın'ın elini öpmek istedi. Ancak bunu kabul etmeyen Aydın, tören alanından sinirli bir şekilde ayrıldı.

Daha sonra Bakan Çelik'in yanına gelen bir kadın, kayıt parası konusunda şikayette bulundu. Kendisinden 50 YTL kayıt parası alındığını belirten kadına Bakan Çelik, “Sizden istenen kayıt parasını vermeyin. Çocuğunuzu okula kaydettikten sonra okul aile birliği üyesi olursunuz. Okul sizi çağırır isterseniz yardım yaparsınız. Ama kaydederken bunu fırsat bilerek alınan kayıt parası diye bir para olmaz” dedi. Bakan Çelik, kayıt parası alan okulu Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'a söyleyerek sorunun çözülmesini istedi.

Hürriyet / DHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 14:03:44
Güncelleme :11 Temmuz 2007 Çarşamba 14:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?