19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Şener iktidarı Yüce Divan'dan kurtardı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ``Abdüllatif Şener, Galaport ile ilgili tutumuyla, iktidarı Yüce Divan`dan kurtardı`` dedi.

Partisinin il teşkilatının düzenlediği etkinliklere katılmak için geldiği Balıkesir`de soruları yanıtlayan Mumcu, Tüpraş`ın yürütmesinin durdurulmasıyla sıkıntılı bir durumun ortaya çıktığını söyledi. Mumcu, Tüpraş`ın yüzde 14.7`sinin satışına yönelik ihale kararıyla ilgili Danıştay`ın yürütmeyi durdurma kararı vermesini, üzüntü ve endişeyle karşıladığını kaydetti.

Özelleştirmeleri şeffaf ve rekabete açık yapmanın öneminin, bu kararla bir kez daha ortaya çıktığını iddia eden Mumcu, ``Anlaşılan o ki bazı hukuk noksanları var. Özellikle, Galataport, Kuşadası Limanı ve Tüpraş`ın 14.7`sinin satılması gibi uygulamalar, kamuoyunda hükümetin özelleştirme uygulamalarına karşı şüphe uyandırdı. Burada en büyük sorumluluk hükümetin. Yapılan özelleştirme ihalelerinin mutlaka rekabet hukukuna, ihale hukukuna ve şeffaflığa uygun yapması gerekiyor. Yapmadığınız zaman da böyle sorunlar çıkıyor`` dedi.

Mumcu, Galaport ihalesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener`in tutumunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: ``Yargıdan dönmeyenlerin şeffaf ve hukuka uygun olduğunu söylemek mümkün değil. Onlar minarenin kılıfının hazırlandığı uygulamalar.

Üzücü olan da bu zaten. Bugün Abdüllatif Şener`in imzalamaktan imtina etmesi, aylardır imzalamamış olması ve mahkeme kararını da gerekçe göstererek imzalamayacağını ilan etmiş olması, haklı olduğumuzu gösteriyor. Sayın Şener`in kaygı duyduğu konularda bir tutum takınmak zorunda olduğumu hissettiğim için hükümetten ayrılmıştım`` diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruları da yanıtlayan Mumcu, ``Türkiye`yi vesayet rejiminden kurtarıp bir demokratik sisteme kavuşturmak, dönüştürmek istiyorsak mutlaka ama mutlaka Cumhurbaşkanını halk seçmeli. AK Parti bu konudaki tarihi sorumluluğunu mutlaka yerine getirmelidir`` dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 16:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?