28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Bakan Şener Suriye'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bu akşam Şam'a geldi. Şener ve kendisine eşlik eden 25 kişilik heyet, 4 gün sürecek ziyaret boyunca üst düzey temaslarda bulunacak. 

Suriye'nin başkenti Şam'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, yaptığı açıklamada, Suriyeli yetkililerle yapacağı görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin ele alınacağını söyledi. Bakan Şener, "Suriye ziyaretim sırasında Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye Başbakanı Naci Utri, Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dardari ve Maliye Bakanı ile görüşmelerde bulunacağız. Ayrıca Şam ve Halep ticaret odalarıyla toplantılar yapacağız" dedi. 

İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirten Şener, "Vaktiyle 100 milyon doları bulmayan ticaret hacmi, 1 milyar dolara yaklaşmıştır. İki ülke arasındaki potansiyelin bunun çok üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Mevcut potansiyeli yakalamak için neler yapabileceğimizi gözden geçireceğiz" diye konuştu. 

Abdüllatif Şener'e, Devlet Planlama Teşkilatı Kalkınma İdaresi Dış Ticaret Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan üst düzey bürokratların yanında işadamlarından oluşan 25 kişilik bir heyet eşlik ediyor.

aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 00:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?