26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan'ı ağlatan olay!

Bakanı ağlatan an

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, makamında lösemili çocukları kabul etti. Bakan Günay, bir ara çok duygulandı ve gözyaşlarını eliyle gizledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ezer ve lösemili çocukları kabul etti.

Ezer, Bakan Günay'ın makamında gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, LÖSEV'in, sadece bir hayır kurumu ve “göstermelik” bir vakıf olmadığını belirterek, vakfın, lösemili çocukların ve ailelerinin sorunlarına kalıcı çözümler ürettiğini söyledi.

LÖSEV'in 10 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Ezer, Türkiye'nin sınırlarını aştıklarını ve bir dünya markası olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.

Ezer, dünyada lösemili çocuklarla ilgilenen kuruluşların en fazla 200-250 çocuğa hizmet verebildiğini dile getirerek, LÖSEV'in yaklaşık 6 bin lösemili aileye sahip çıkan tek kuruluş olduğunu vurguladı.

LÖSEV'in sağlık, eğitim ve ailelere yardım konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Ezer, 125. çocuğu, tedavisini tamamlayıp yaşama kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ezer, “Löseminin tedavi edilebileceğini ve istenirse bu çocukların yaşama kazandırılabileceğini gösterdik. Bir tek çocuğu daha yokluktan, yoksulluktan ölüme terk etmedik. Bir LÖSEV ailesi oluşturduk. Bize daha fazla destek verilmesini, daha çok önümüzün açılmasını istiyoruz” diye konuştu. Ezer, daha büyük projeleri hayata geçirebilmek için de Bakan Günay'dan da destek istedi.

Bunun üzerine Bakan Günay da LÖSEV'in çok önemli işler yaptığını vurgulayarak, lösemili çocuklara ve ailelerine sahip çıkılmasını, çocukların sağlık ve eğitimleri ile ilgilenilmesini, çağdaş bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hükümet olmak üzere çocuklar için üstlerine düşeni yapmaya ve LÖSEV'le iş birliğine gitmeye hazır olduklarını belirten Günay, bir tek çocuğun hayatının bile her şeyden önemli olduğunu bildirdi.

Bakan Günay'ın, Türkiye ve dünyada ne kadar lösemili çocuk olduğunu sorması üzerine Üstün Ezer, Türkiye'deki lösemili çocuk sayısının artan bir eğilim gösterdiğini ifade etti.

Ezer, dünyadaki lösemili çocuklarla Türkiye'deki lösemili çocukları bir araya getirmek için bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, 30 Mayısta başlayacak şenlik kapsamında, dünyanın dört bir yanından gelen tedavisi tamamlanmış lösemili çocukların, Türkiye'deki arkadaşlarıyla buluşacaklarını anlattı.


YER YOKLUĞU


Üstün Ezer, yoğun talep nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ve hastanelerinin yetmediğini dile getirerek, “Sadece bu hafta 4 çocuğu yer yokluğu nedeniyle hastanemize kabul edemedik” dedi. LÖSEV olarak olabildiğince çok çocuğun tedavisini gerçekleştirebilmek amacıyla 8 yıl önce “lösemili çocuklar kenti” projesini hazırladıklarını, bu projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını anlatan Ezer, Erdoğan'ın projenin hemen hayata geçirilmesini istediğini, ancak kendilerine önerilen yerdeki arsanın tahsis edilmediğini bildirdi.

Ezer, arsa tahsisinden sonra projeyi tamamen kendi imkanlarıyla hayata geçireceklerini, yapacakları sağlık kompleksinin ülke ekonomisine büyük bir gelir getireceğini kaydetti.


LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA KAMP


Lösemili çocuklar için deniz kenarına yakın bir yerde kamp yapmayı planladıklarını da ifade eden Ezer, imkanlar ölçüsünde bir arsa tahsis edilirse, lösemili çocuklar ve ailelerinin moral bulacağı, sağlık turizmine de katkı sağlayacak bir tesis yapılabileceğini anlattı. Ezer, Bakan Günay'dan bu konuda yardım istedi.

Bakan Günay da bir ülkenin tanıtılmasında, yaşam standartlarının, sağlık, engelliler, yoksullar, hastalar konusunda sağlanan imkanların da önemli olduğuna işaret ederek, LÖSEV'in yaptıklarının ülke tanıtımına da önemli katkılar sağladığını söyledi.

Dezavantajlı grupların yaşam standartlarının yükseltilmesi konusunda, ellerinden geldiği kadar gayret göstereceklerini dile Bakan Günay, gerekirse turizm sektöründeki kuruluşlarla da iş birliğine girebileceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından lösemili çocuklar Bakan Günay'a, annelerinin yaptığı bir bebeği, Bakan Günay da çocuklara yapboz hediye etti.

Ezer'in, Lösemili Çocuklar Hastanesi ve ilköğretim okuluna daveti üzerine Bakan Günay, çocukları gördüğünde çok duygulandığını ifade etti.

Bu arada, bir gazetecinin, eğlence yerlerinin 05.00'e kadar açık tutulmasına yönelik sorusu üzerine Bakan Günay, ziyaret dışında soru almak istemediğini belirterek “Biz herhangi bir yasak getirmiyoruz, bu tür eğlence yerlerinde biliyorsunuz, uyguladığımız saat bellidir” dedi.




 

AA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 16:53:09
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 17:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?