22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bakanlar Kurulu 301'i tartıştı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 301. maddeye ilişkin gelinen noktayı ve hükümetin bu konudaki tavrını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul'da yapılan toplantının ardından 301. maddeyle ilgili sivil toplum kuruluşlarından kendilerine resmi teklif gelmediğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklama, toplantıda, Milli Savunma, İçişleri, Tarım ve Köyişleri, Sanayi ve Ticaret, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman bakanlıklarının 2006 yılı değerlendirmelerinin ve 2007 faaliyetlerinin ele alındığını belirtti. Çiçek, ayrıca Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün ABD'ye yaptığı ziyaret ile ilgili kapsamlı bilgi verdiğini söyledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, bir soru üzerine, emniyet müdürleri ve valiler kararnamesinin gündemine gelmediğini bildirdi. Çiçek, bir gazetecinin ''Gazeteci Can Dündar'ın Alaaddin Çakıcı tarafından tehdit edilmesiyle ilgili bakanlığınız bir çalışması var mı?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Doğrudan doğruya cezaevi idaresiyle ilgili olduğu için ben de konuyla özel olarak ilgilendim. Başsavcılıkla da konuştum. Hükümlülerin yazılı olarak cezaevi dışına gönderdikleri metinler cezaevi idaresinden ve savcılıklarca incelenir ve (görüldü) damgası vurulduktan sonra dışarıya çıkar. Dolayısıyla olay yazılı bir metin tarzında ceaevinden çıkmış değildir.

Ancak olay şöyle olduğu bizatihi hükümlünün kendisini tarafından ilgili savcıya yazılı ifade olarak verilmiştir; Avukatıyla yaptığı bir görüşme sırasında mektubu muhteviyatını sözlü olarak söylediğini avukatının da bunu not olarak aldığını söylemiştir. Dolayısıyla, cezaevinden yazılı bir metin çıkmamıştır. Ancak avukat müvekkil ilişkisi doğal olarak savunma hakkı çerçevesinde özel bir durum arz ettiğinden konunun dışarıya yansıması ve meydana gelişi böyledir. İlgili savcılıklar konuyla ilgili inceleme ve soruşturmayı başlatmışlardır.'' -301- 301. madde ile ilgili olarak sivil toplum örgütleri tarafından ortaya çıkarılan metinlerle ilgili bir soru üzerine ise Çiçek, ''Bazı sivil toplum örgütlerinin (301 aynen kalsın) talepleri var. Daha önce de 236 sivil toplum kuruluşunun metnin aynen kalması yönünde talebi olmuştu'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul'da yapılan toplantı kapsamında bir değişiklik metninin kendisine gelmediğini bildiren Çiçek, ''Metin Başbakan'a da henüz verilmemiş. Basına intikal edilen şekliyle konuyu biliyoruz. Gerekçeleriyle beraber resmen bize iletilmesi söz konusu değil'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 21:13:11
Güncelleme :13 Şubat 2007 Salı 07:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.166.xxx Tarih : 13.02.2007 06:40:40
SAYIN KENT HABER OKUYUCULARI 301 INCI KANUNUN MATTENIN TAM NE OLTUGUNU YÜZTE YÜZ BILMIYORUM EN AZINTAN BAYRAGA ÜLKEYE SAHIB SAYGILI OLMAYI TELAFUZ EDIYOR BU BENIM ICIN YETERLI KALTIRILMASINI ISTEYENLER TC YIMI KALTIRMAK ISTIYORLAR ABD AB ISTIYOR DIYEMI YAPMIYALIM BEYLER ÖZGÜR BAGIMSIZ ÜLKE OLDUGUMUZA GÖRE REFERANTUMA SUNALIM BAHALIYAMI MAL OLUYOR ICINDEN ÜLKEYI RAHATSIZ YAPMIYACAK BIR IKI MATTEYI GÖRÜSLER ALINARAK MECLISDE HALLETELIM TAMAMEN KALKMASINA KARSIYIM KALKARSA NE OLUR BUNU ANLATAN YAZAN CIZEN HIC YOK DERECETE TÜRK KANININA HAKARET BAYRAGINA HAKARET ATALARINA HAKARET GECMISINE HAKARET VE SAYRE O ÜLKENIN SONU NE OLUR BILIYORMUSUNUZ ESI OLMIYAN AFRIKATA TAHI BULUNMAYAN YAMYAMLAR DAN BETER OLUR BAYRAGIMNA MILLETINENE SAYGISI OLMIYANLAR ÜLKESI OLUR ÖCALANLAR PKK LILAR ERMENISTAN YANDASLARI YUNANISDAN YANDASLARI RUSYA YANDASLARI ARAP YANDASLARI COGALIR TÜRKLÜK ORTADAN KALKAR TÜRKIYE CUMHURIYETI DIYE ÜLKE KALMAZ YORUM SIZIN SAYGILAR