19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakanların yerel seçim sınavı

Bakanlar yerel seçim sınavında
29 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bazı bakanların icraatlarının seçim sonucuna nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

 

29 Mart yerel seçimleri, kabine üyeleri için de sınav niteliği taşıyor. Bölgelerindeki seçim sonuçları, oyların artması ya da eksilmesi bakanların başarısının ölçüsü olacak.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala kabine üyeleri kendi seçim bölgelerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 2004 yerel seçimlerinde bazı illerde seçimi kılpayı kaybeden AK Parti, 29 Mart'ta yapılacak seçimler için çalışmalarına hız verdi. Yerel seçimler öncesi bazı bakanların icraatlarının seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Kabine üyelerinin seçim bölgeleri ise şöyle: Devlet Bakanı Mehmet Aydın: İzmir, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen: Mersin, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin: Antalya'ya, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan: Eskişehir, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Van, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak: Trabzon, Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Erzurum, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Erzincan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker: Diyarbarkır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Bursa, Enerji Bakanı Hilmi Güler: Ordu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar.

 


 

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 22:34:10
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 04:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?