26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakanlıklarda devir teslim töreni

Başbakan yardımcılığına atanan Emrullah İşler görevi Bozdağ'dan devraldı

Başbakanlık Merkez Bina'daki devir teslim töreninde konuşan Bekir Bozdağ da başbakanlık yardımcılığı sıfatıyla yürüttüğü bakanlık görevini donanımlı, başarılı, birikimli, disiplinli ve çalışkan bir milletvekili olan İşler'e devretmekten duyduğu onuru ifade etti.

Bakanlığına bağlı kuruluşlardan Diyanet İşleri Başkanlığını, Türkiye'nin yüz akı, birlik ve beraberliğinin çimentosu bir kuruluş olarak nitelendiren Bozdağ, TİKA'nın da Türkiye'nin yardım eli olduğunu söyledi.

TİKA'nın dünyanın neresinde darda ve zorda bir ülke ve topluluk varsa oranın imdadına koştuğunu belirten Bozdağ, "Nereye giderseniz gidin TİKA'yı, onun hizmetlerini, büyük başarılarını göreceksiniz" diye konuştu.

İşler'in bu alanlarda yapacağı başarılı hizmetlerle mevcutları daha da ileriye götüreceğine yönelik inancını dile getiren Bozdağ, "Kendisini tanıdığım için de bu güvençle bu rahatlıkla gönül huzuruyla görevimi teslim ederken biliyorum ki benden daha çok koşacak, benden daha çok çalışacak, benden daha çok netice almak için gayret edecek bir arkadaşıma emaneti bırakıyorum. O yüzden de gönül huzuruyla emaneti devrediyorum. Umuyorum ki çok büyük başarıları Emrullah Bey Başbakan Yardımcımız olarak yerine getirecektir" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı İşler

Görevi devralan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği teveccühe layık olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.

Bozdağ'a kendisine yönelik iltifatlarından dolayı teşekkür eden İşler, "Değerli Bakanımız deneyimli bir siyasetçi. Özellikle bu görevi de böyle deneyimli bir siyasetçiden almaktan da ayrıca onur duyuyorum. İnşallah kendisinin tecrübelerinden yararlanacağım" ifadelerini kullandı. 

Bu dava için yoluma devam edeceğim

Görevini İdris Güllüce'ye devreden Erdoğan Bayraktar, "40 yıldır içinde bulunduğum bu davanın yara almadan devamı için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle yoluma devam edeceğim" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanan İdris Güllüce, görevi Erdoğan Bayraktar'dan devraldı.

Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Bayraktar, 6 Temmuz 2011'de kurulan Türkiye Cumhuriyeti 61. Hükümeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeniden yapılandığını söyledi.

"Vatan eksenli, üretim eksenli, heyecanlı, üretken ve titiz bir yapı oluşturduk" diyen Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede yaklaşık 2,5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevini, kıymetli arkadaşım İdris Güllüce'ye devrediyorum. Öncelikle kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Sayın Güllüce'nin bilgi birikimi, tecrübesi, şahsiyeti ve karakteriyle ülkemiz ve milletimiz için son derece başarılı çalışmalar yapacağına yürekten inanıyorum. Son derece bu bakımdan mutluyum, sevinçliyim. Yeni kabinenin hayırlı olmasını diliyorum. Başbakanımıza, partimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de 40 yıldır içinde bulunduğum bu dava ve kutsal yürüyüşün yara almadan devamı için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle yoluma devam edeceğimi de ifade etmek istiyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Güllüce ise Bayraktar'a iltifatlarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Bakanlığın bugüne kadar yürüyen hizmetlerini aynı şekilde devam ettireceklerini bildiren Güllüce, "Sizlere daha henüz Bakanlığın hiçbir yerinde bulunmamış bir adam olarak fazla uzun bir şey söylemem mümkün değil. Ancak daha çok beraber olacağız. Ben sizlerle sık beraber olmayı ve sizlere Bakanlığın yaptığı işlerle ilgili çoğu kez bilgi vermeyi düşünen birisiyim" diye konuştu.

Bayraktar'a bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Güllüce, "Türkiye'nin bu hızlı gidişinde bir zerrecik hepimizin emeği varsa kendimizi mutlu hissederiz. Allah milletimizin, memleketimizin yardımcısı olsun. Aydınlık Türkiye'de hep beraber yürüyeceğiz" dedi.

Erdoğan Bayraktar, gazetecilerin "Resmi Gazete'de istifa yerine görevden alındığının belirtildiği" yönündeki ifadeleri üzerine, "Önemli şeyler değil onlar" dedi.

Bayraktar, gazetecilerin "Yol arkadaşlığınızın bu şekilde sonlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna yanıt vermezken, Güllüce ise "Gayet dostane bir durum, her şey çok güzel olacak" diye konuştu.

'Bana düşmanlık yapanlara haykırıyorum'

Ekonomi Bakanlığı devir teslim töreninde konuşan Zafer Çağlayan, " Bu konuda daha fazla güçlü olduğumu bana düşmanlık yapanlara haykırıyorum. Asla ailemi mahçup edecek bir tutum içinde olmadım" dedi.

Çağlayan şöyle konuştu:

Basında bu komplonun başladığı ilk gün sabah saat 7.00'de operasyonu başlatmışlardı. 7.30'da beni arayan, çalışmaktan şeref duyduğum liderime 'Sayın Başbakanım ben görevden affımı istiyorum' dedim. Sayın Başbakanımız da 'Konuşacağız, değerlendireceğiz dediler. Operasyonun başladığı gün ben fiilen görevimden ayrılmıştım. Beni tanıyanlar iyi bilir. Ben bu mevkilere doymuş olarak geldim. Ne ben ne ailem ne de çalışma arkadaşlarım hiçbir yanlışın içinde olmadık. Bu iş er ya da geç tüm yönleriyle ortaya çıkacak. Hayatımda karakol yüzü görmemiş oğlum tutuklu durumda. Ama daha fazla güçlendik. Bu konuda eskisinden daha fazla güçlü olduğumu, bana düşmanlık yapanlara haykırıyorum. Olay tamamıyla hükümetimize yönelik bir olaydır. Olay tamamıyla Türkiye Cumhuriyetinin en babayiğit, en çalışkan başbakanımıza karşı olaydır.

"MİLLETVEKİLİ MAAŞIMA DOKUNMADIM"
Sayın Başbakanımızın takdiriyle siyasete girdim. Milletvekili maaşımın tek kuruşuna elimi sürmedim. Benim milletvekili maaşımdan her ay 100 çocuğumuz burs alyor. Üniversite kredisiyle çalışarak üniversiteyi bitirdim. Sıfırdan başladım. Allahım da bana çok şey nasip etti. Beni sevenlere, bana değer verenlere, aileme asla onları mahcup edecek tutum ve davranış içinde olmadım. Benim DNA'm buna göre oluşmuştur.

"FAİZ LOBİSİNİN DAMARINA BASMAYA DEVAM EDECEĞİM"
Ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin tezgah birlik beraberliğimize zarar verecek endişesi taşıyorum. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Faiz lobisinin damarlarına basmaya devam edeceğim. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Amaç 4.61'e düşmüş fazileri eskisi gibi yükseltmek. Faizler bugün maalesef yüzde 10'lara dayandı. Yaşadığımız her krizden daha güçlü çıktık. Herkes yaptığının hesabını verecek.

"İÇİM ÇOK RAHAT"

Biz fellik felllik tüm dünyayı gezdik. Ve 6,5 yıllık bakanlık sürecinde en az 2,5 yılımı eşimden uzakta herkesin gitmeye gitmeye korktuğu ülkelerde değerli kardeşlerimle bereber geçirdim. Yapmış olduğum emekler helali hoş olsun. Çocuğumu, eşimi ailemi ihmal ettim. 24 saatin 18-19 saatinde çalıştım sizlerden özür diliyorum gece sizleri telefonla rahatsız ettğim için. Herkese teşekkür ediyorum.

Bundan sonra yoğunluğumuz Mersin'de olacak. Şimdi 30 Mart için çalışma arzusu ve gayreti içinde olacağız. İçim çok rahat bunu birbirimize iltifat şeklinde düşünmeyin. Ben değerli bakanımla yeni tanışmıyorum. Biliyom ki değerli bakanım benden çok daha iyi işler yapacak. Sizlerden ricam sayın bakanıma ilgi alaka gösterin. Benim değerli dostum, değerli bakanım işi benden çok çok daha iyi yerlere götürecek.

'Servet, şehvet ve şöhret yoldan çıkarır'

Nihat Ergün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini törenle Fikri Işık’a devretti. Ergün “Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanları yoldan çıkarır” derken, “Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Bu konularda gönlümüz rahat” açıklamasında bulundu. Görevi devralan Fikri Işık ise “Temiz siyaseti Bakan Ergün’den öğrendim. Çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. Ergün, törende yaptığı konuşmada, insanları neyin yoldan çıkaracağını bildiğini belirterek, “Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanı yoldan çıkarır. Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Makamların mevkilerin başından beri geçici olduğunu biliyoruz. Diğer konularla da yakın bir işimiz olmadığını herkes yakından bilir. Bu konularda gönlümüz rahat. Dostlarımızın da sevenlerimizin de gönlü rahat olsun” ifadelerini kullandı.

Şu sırada bir takım cemaat tartışmalarının söz konusu olduğunu belirten Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Makamların geçici olduğunu biliyorum. Devletle ilişkilere gelince boyut farklıdır. İnananların inanmayanların ortak organizasyonunu adı devlettir. Anayasa, kanunlarla çalışır. Devlet içerisinde her mezhepten kişi kamu görevlisi olarak görev alabilir. Ancak insanlar mezheplerini, meşreplerini dışarıda bırakmayı bilmelidir. Devlet devlet olmaktan çıkar. Devletle ilişkisi olan insanlar buna hassasiyet göstermelidirler. Yönetilemeyecek kadar büyürse bir yapı kendi kendini yöneten birimler ortaya çıkar. Devlet bunlara bakar, hukuk içerisinde mücadele ederler.

Bizim için zaman dolmuş oldu, görev tamamlandı. Sivil süreç başlamış oldu. Bu süreçte yeni dönemde görev alan Fikri Işık kardeşime teşekkür ediyorum. Gerçekten ve gerçekten çalışkan bir arkadaşımızdır. 24 saat çalışır. Gerçekten dürüst bir arkadaşımızdır. Bakanlığımızın bundan sonraki faaliyetlerde çok daha fazla ileri götüreceğini inanıyorum. Herkesin bir üslubu olacaktır. Yeni dönemde başarılar diliyorum.”

“İNSANIN KALİTESİ ZOR ZAMANLARDA ORTAYA ÇIKAR”
Nihat Ergün’ün sözlerinin ardından Bakan Fikri Işık da değerlendirmelerde bulundu. Işık, insanın kalitesinin zor zamanlarda ortaya çıkacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu görevi alırken herkes çok güzel sözler söyler ama görevlerden ayrılırken söylenen sözler insanın gerçek kalitesini ortaya çıkarır” dedi.
Sayın bakanla, 80’li yıllardır tanıyorum. Çok yakın çalışma imkanımız oldu. Kendimi her zaman şanslı sayarım. İnşallah bu görevin üstesinden geliriz. Gerçekten kendisinden çok şey öğrendik. Nihat Ergün’den görevi devir almak benim için bir onurdur. Temiz siyaseti Bakan Ergün’den öğrendim. Çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız. Ülkemizin geleceği olarak olmazsa olmazı eğitimdir. Bize düşen bu çalışmaları devam ettirmek. Sayın bakanımızın bıraktığı noktadan devam etmek. Türkiye’nin geleceğini hazırlamak yolunda birlikte devam etmek. Durmak yok yola devam diyeceğiz. Sakın bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum. 2023 hedeflerinde bakanlığımızın önemli bir rolü var. Sayın bakanımızın bakan olduğu dönemde de sivil hayatla ilgili düşüncelerini çok iyi bildiğim için, kendisine başarılar diliyorum. Başarılı olacağına da yürekten inanıyorum.”

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Yeni kabinede Adalet Bakanlığı’na getirilen Bekir Bozdağ da Başbakan Yardımcılığı’nı Emrullah İşler’e devretti. Devir teslim törenini izleyen basın mensuplarına teşekkür eden Bozdağ, açıklama yapmadı. Yeni Başbakan Yardımcısı İşler de, “Sürpriz oldu” dedi. İşler, “Kabinedeki bu yeni görevlendirmenin vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

AA/anka
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2013 Perşembe 14:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?