15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bakanlıkta hipermarket skandalı

Ulaştırma Bakanlığı içinde kurulan bir hipermarketten senet karşılığında alışveriş yapan memurlar, haciz şoku yaşıyor. Bazı memurlar senetlerini 500 ile 1000 YTL verip geri alırken, bazı senetlerin 3 bin YTL'ye icraya verildiği ortaya çıktı. Memurlar, senetleri icraya veren avukat grubu hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 

Edinilen bilgiye göre, Ulaştırma Bakanlığı içinde kurulan bir hipermarket, Ulaştırma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı memurlarına, maaş gününe vadeli alışveriş yapabilmeleri için imkan sağladı. Ancak bunun karşılığında memurlardan teminat olarak boş senet alındı. Kooperatif 2002 yılında el değiştirdi ve Arsel Hipermarket'e kiralandı. Marketi çalıştırmaya başlayan Orhan Namlı, aynı uygulamaya devam etti, ancak bir süre sonra batarak, marketi kapattı. 

Boş senetlerin akibeti, yaklaşık 50 memura haciz gelince ortaya çıktı. Boş yerleri doldurulan senetlerin en azı 3 bin YTL olarak ciro edildikten sonra icraya verildiği anlaşıldı. Olayı yaşayan bazı memurlar, dairelerinde soruşturma yaşamamak için 500 YTL, 1000 YTL karşılığı vererek uzlaşıp senetlerini aldı. Kalan senetlerin de 50 bin YTL'ye batan firmadan satın alındıktan sonra icraya verildiği ortaya çıktı. İcra şoku yaşayan memurların, senetlerin takibini yapan avukatları şikayet edeceği bildirildi.
anka
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 09:43:38
Güncelleme :26 Şubat 2007 Pazartesi 10:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?