25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'Bakü'yü üzecek adım atmayız'

Bakü’yü üzecek adım atmayız

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Ermenistan ile gelinen noktanın yanlış değerlendirmelere neden olduğunu belirterek, "Azerbaycanlıları üzecek bir adım atmamız mümkün değildir" dedi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada hem Ermenistan’a hem de Azerbaycan’a mesaj yolladı.

Çiçek şunları söyledi:

Dünyada soğuk savaş bitmiştir. Soğuk savaşın bir şekilde cereyan ettiği en önemli coğrafyaların başında da Kafkasya gelmektedir. Belli bir aşamaya geldiğimizin ilan edilmesiyle gelinen sürecin sanki Azerbaycan’ın milli menafaatlerini hiçe sayan bir mecraya ilerlediği yalan, yanlış spekülatif bir mecraya ilerlemesinden rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isterim. Soğuk savaş döneminin anlayışıyla Türkiye aleyhine yalan yanlış bir propaganda sürdürülmektedir.

Türk dış politikası Kafkasya’da barışı ve refahı amaçlamaktadır. Bizim ne Ermenistan’da ne de başka herhangi bir ülkeyle temaslarımızda Azerbaycanlı kardeşlerimizin hem Azerbaycan’ın menfaatlerine aykırı, hem de Azerbaycanlıları üzecek bir adım atması mümkün değildir. Biz Azerbaycanla ilişkilerimizde bir kardeşlik ilişkisi sürdürüyoruz. Hem Azerbaycan’da hem Türk cumhuriyetlerinde bir kardeşlik ilişkisi, menfaate dayalı bir ilişki değil.

Bunu Azerbaycanlı kardeşlerimiz tarafından da takdir edilmesini bekliyoruz. Halklarımız birlikte sevinmiş, birlikte üzülmüştür. Türkiye’nin Yukarı Karabağ politikası bellidir ve hiçbir şekilde de değişmemiştir.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 08:38:51
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 08:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?