15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ballı vekil maaşına dava

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, milletvekillerine seçimden sonraki 3 ayı kapsayan maaşların ödenmesine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

Vural'ın, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde TBMM Başkanlığı aleyhine açtığı davanın dilekçesinde, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak seçimlerin "bir erken seçim olmadığını" savunarak, "mevcut milletvekillerinin Türkiye demokrasi tarihinin en uzun süreli görev yapan ve buna bağlı ücret alan Meclis üyeleri olduğunu" kaydetti.

TBMM'nin bir aydır tatilde olduğunu, yasama görevi için toplanamadığını ve 22 Temmuza kadar hiç toplanamayacağı kaydedilen dava dilekçesinde, "Milletvekillerine ödenen maaşların, bu görevde bulunmadıkları 15 Temmuzdan ileriye dönük 3 aylık maaşın ödenmesi, öncelikle toplum vicdanında ve demokratik rejime güvende ciddi yaralar açacağı gibi demokrasi kültürüne, demokratik siyasi etiğe, hak ve adalete ve de Anayasa ve yasalara açıkça aykırılık teşkil edecektir" denildi.

Genel seçimin ardından yeni seçilecek milletvekillerine de Temmuz 2007 tarihinden itibaren maaş ödeneceğine dikkat çekilen dilekçede, dava konusu işlemle 15 Temmuz 2007 tarihinde mevcut milletvekillerine de 3 aylık maaş tutarında ödeme yapılacağı ve bu durumun aynı döneme ilişkin 2 kez ödeme yapılması sonucunu doğuracağı belirtildi.

Bu durumun Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde düzenlenen "görevi kötüye kullanma" suçunu oluşturacağı savunulan dilekçede, ödenen tutarın ödemeyi yapan kişilerden geri istenebileceği ileri sürüldü.


aa
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 14:04:25
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 14:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?