22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bardakoğlu'na 'usulsüzlük' iddiaları

Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu hakkında usulsüzlük ve görevi kötüye kullanma gibi bir takım iddialar bulunduğunu öne sürerek, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'dan, bu iddiaların araştırılmasını istedi.

Şirin, kendisine iletilen imzasız bir yazı ile kendi görüşlerini içeren bir dilekçeyi, Bakan Aydın'a gönderdi.

Emin Şirin, bu yazısının ihbar kabul edilerek, iddialarla ilgili gerekli teftişin yaptırılmasını; teftiş sonucunda hata bulunursa, gerekli adli ve idari işlemlerin yapılmasını, iddialar dedikodudan ibaretse de Bardakoğlu'nun vicdanen ve hukuken aklanmasının sağlanmasını talep etti.

GP'li Şirin'in kendisine gelen ve Bakan Aydın'a da gönderdiği imzasız ihbar mektubunda:

* Diyanet İşleri Başkanlığı'nda hakka, adalete, liyakate önem verilmediği,
* Kitap basımı için Diyanet Vakfı'ndan usulsüz para alındığı,
* İhalesiz kitap bastırarak istedikleri kişilere iş verilerek çıkar sağlandığı,
* Müftülerden tarikatlarla iyi geçinmelerinin istendiği,
* Haksızlıkların arttığı,
* Yeni atananların belli bir cemaatin üyelerinden oluştuğu,
* Hac gelirlerinin denetlenmediği ve hovardaca harcandığı,
* Bardakoğlu'nun iki lojmanı olmasına rağmen üçüncü bir villa lojman aldığı,
* İki Mercedes marka makam aracı varken bir üçüncüsünü aldığı ve bu lojmanın restorasyonuna 150 milyar harcandığı iddia edildi.

İhbar mektubunda ayrıca, "Sayın Bardakoğlu'nun kendisine farklı imkanlar sunması, personelinin imkanlarını hiç düşünmemesi, personelinin devlete güvenini sarsmakta ve onların tarikat ve cemaatlerde mürit olma çabasını artırmaktadır. Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Suudi Arabistan'a hacılar için ev kiralamaya gitmiştir, çünkü bina sahipleri evleri kiralayan ekibe mutlaka yüzde 10 veya yüzde 15 komisyon vermektedir. Tarikatlarla ve cemaatlerle arası iyi olmayan şube müdürleri ve Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanları lojmanlardan çıkartılarak rahatsız edilmek istenmektedir'' denildi.

GP Genel Başkan Yardımcısı Şirin, Ali Bardakoğlu'na gönderdiği yazıda da aynı iddiaları içeren sorular yöneltti ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmasını istedi.
ntv
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 18:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?