22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Barolar Birliği'nden laiklik andı

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, ''Türkiye Barolar Birliği'nin, laiklik ilkesinin ödünsüz uygulanması için mücadelesine devam edeceğini'' bildirdi.

Türkiye Barolar Birliği'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, adil yargılanma hakkının gerçekleştirilmesi yanında hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramlarını savunmak ve korumakla görevi bulunan Türkiye Barolar Birliği'nin, kurulduğu günden bu yana her durumda görevlerini onurla ve cesaretle yerine getirdiği kaydedildi.

Kurucu Başkan Prof.Faruk Erem'den bu yana, Türkiye Barolar Birliği'nin hiçbir siyasi kaygı taşımadan Cumhuriyet'in temel ilkelerine, kazanımlarına ve yurt sorunlarına sahip çıktığı ifade edilen açıklama şöyle denildi: ''Türkiye Barolar Birliği'nin bu kırılmaz çizgisinin ve tutumunun bazı çevrelerce yadırganması, ötelenmesi hukuk devletinin gerçekleştirilmesi yolundaki kavgamızın daha inançla yapılmasını sağlamaktan öte bir etki taşımayacaktır.

Siyasal iktidarın, genelinde devleti, özelinde yargıyı siyasallaştırma amacıyla yaptığı düzenlemelere karşı yargının tüm öğeleriyle birlikte gösterilecek direnç, 6 Eylül 2005 tarihinde Ankara'da düzenlenecek kapalı salon toplantısında bir kere daha ispatlanacaktır. Bu toplantı, cumhuriyet ilkesinin zayıfladığı ve işlevini kaybettiği cumhuriyet kavramının çok fazla bir mana ifade etmediği kadrolar için ciddi bir uyarı olacak, cumhuriyetin gücünü gösterecektir.

Türkiye Barolar Birliği, 37 yıldan beri savunduğu ilkelerden geri adım atmadan, adil yargılanma hakkının unsuru olan savunma mesleğinin sorunları yanında, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları ilkelerinin eksiksiz uygulanması, devletimizin üniter bütünlüğünün korunması ve yargı bağımsızlığının tam olarak sağlanması için ve tüm bu ilkelerin olmazsa olmaz koşulunu oluşturan laiklik ilkesinin ödünsüz uygulanması için mücadelesine devam edecektir.''

AA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 21:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?