16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Barzani'ye açlık grevli protesto

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe'yi Kalkındırma ve Güçlendirme Derneği Başkanı Murat Gümüş, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'yi protesto için açlık grevi başlattı.

Gümüş, dernek binasında başlatığı açlık grevinin üçüncü gününde, amacının toplumsal dayanışmaya dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Barzani'nin Diyarbakır'a müdahale ile ilgili yaptığı açıklamanın bir sivil toplum örgütü temsilcisi olarak kendisini derinden üzdüğünü belirten Gümüş, "Barzani'nin daha düne kadar Türkiye'den yardım dilendiğini", açıklamalarının affedilemeyecek türde olduğunu ifade etti.

Gümüş, "Barzani'nin açıklamasına gerek Genelkurmay Başkanlığımız ve gerekse Dışişleri Bakanlığımız gerekli tepkiyi göstererek Irak'a nota vermiştir. Ancak Barzani'nin açıklamalarına Diyarbakır'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri sessiz kalmamalıydı" dedi.

"Küstah Barzani'nin Diyarbakır'da ya da ülkemizin herhangi bir yerindeki toprağında ne gibi bir hükmü olabilir ki?" diyen Gümüş, "Başta açıklama yapan Barzani olmak üzere açıklamaya duyarsız kalan bölgemiz halkının sessiz ve tepkisiz kalmasını protesto ediyorum" açıklamasını yaptı.

Barzani ne demişti?

Mesud Barzani, 7 Nisan'da Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunmuş, ''Eğer Türkiye Kerkük'e müdahale ederse, biz de Diyarbakır ve Türkiye'deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz'' demişti.

El Arabiya televizyonuna konuşan Barzani, "Türklerin Kerkük'e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir. Tüm gerçekler Kerkük'ün Irak Kürdistanı'na ait olduğunu ispatlamaktadır" diye konuşmuştu.

Türkiye açıklamalarla ilgili olarak 9 Nisan'da Irak'a nota vermiş ve terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki her türlü faaliyetine son verilmesini ve terörle mücadele konusunda acil ve kararlı tedbirler alınmasını istemişti.
cnn türk
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 17:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 85.101.37.xxx Tarih : 20.04.2007 21:16:35
COK HAKLISIN KARDEŞİM?DÜNE KADAR ONLARA HER TÜRLÜ YARDIM YAPTIK BÜGÜN İSE TÜRKİYE İLE TİCARETLERİ DEVAM EDİYOR KAPI KAPANIRSA DURUMLARI NE OLUR ACAPA?KARDEŞİM SENDE ACLIK GIREVİNİ BIRAK SALINA DİKKAT ET SAYGILAR