16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Barzani'ye Erdoğan'dan jet yanıt

Başbakan Erdoğan, Barzani’nin “Kerkük Kürt kentidir” açıklamasına, “Kerkük küçük bir Irak’tır, asla bir etnik unsurun tapulu malı değildir” dedi. 

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplatısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Kürdistan Demokratik Partisi lideri Barzani’nin NTV’ye yaptığı “Kerkük Kürt kentidir” açıklamasına tepki gösterdi. Kerkük’ün hiçbir etnik unsurun tapulu malı olmadığını söyleyen Erdoğan, bu yaklaşımın Irak’ın geleceği için de yanlış olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Barzani’nin açıklamasının yanlış olduğunu belirterek, “Kerkük’ün tarihi iyi incelendiği zaman, merkeziyle, kırsalıyla nasıl bir şehir olduğu ortadadır. Kerkük küçük bir Irak’tır, asla bir etnik unsurun tapulu malı değildir. Böyle bir yaklaşım tarzı da Irak’ın geleceği için çok yanlıştır. Bu, Irak’ta barışa, sevgiye, kardeşliğe gölge düşürür diye düşünüyorum. O konuda yapılacak açıklamaların da çok dikkatli yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Erdoğan, “Irak’a gideceğinize dair haberler vardı, Irak’a gidecek misiniz, giderseniz kiminle görüşeceksiniz?” sorusuna, böyle bir hazırlık, ya da programın söz konusu olmadığını cevabını verdi.

Erdoğan, “Belki teknik heyetler bazında böyle bir çalışma olabilir. Ama liderler bazında böyle bir şey söz konusu değil” diye konuştu.
NTV
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 22:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmaz IP: 88.247.77.xxx Tarih : 27.02.2007 09:06:04
KERKÜK Türkmendir asla hain kürdün ve ilkel arabın olmadı binlerce yıldır Türkmendi KERKÜK.Ey Kerkük can Kerkük Kıblemsin sen Kerkük Bin Kabeden daha kutsalsın benim icin canan Kerkük.