26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başbakan alışverişte

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da alışveriş yaptığı bir dükkanda et fiyatlarını sordu, aldığı cevap hoşuna gitmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da evinin bulunduğu Kısıklı Caddesi’ndeki bir marketten alışveriş yaptı.

Kısıklı Caddesi’ndeki markete, oğlu Bilal Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti, elini öpen çocuklara bayram harçlığı verdi.

Daha sonra markete giren Erdoğan, market sahibi Coşkun Özkurt ile bir süre sohbet ederek, alışveriş yaptı.

Başbakan Erdoğan, alışverişini tamamladıktan sonra aracına binerek evine gitti.

Market sahibi Özkurt, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın marketten 2 kilo armut ile 2 kilo yeşil elma aldığını ve 18 TL ödeme yaptığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın, işlerin nasıl olduğunu da sorduğunu ifade eden Özkurt, "Başbakan, kırmızı et fiyatlarını da sordu. Biraz yüksek geldi et fiyatları. ’Hayırlı işler’ dileyerek marketten ayrıldı" dedi.

30 yıllık market sahibi Özkurt, Başbakan Erdoğan’ın marketinden ilk kez alışveriş yaptığını da sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 00:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
üretici vatandaş IP: 88.241.230.xxx Tarih : 10.09.2010 03:24:39

sayın başbakanımız niye somurtmuş ki hayvancılık sektöründeki  maliyetleri acaba tarım bakanlığı çıkarıp sayın başbakanın önüne getiriyor mu  bir sığırın 18 ayda 300 kiloya ulaştığı %16 sının kemik olduğu yani 250 kilo et demek günlük yem masrafı yaklaşık en az  12  lira olsa zaten kesimi 25  liradan aşağı gelmez  diğer masraflar girmedi bile halbuki iki kilo elmanın maliyeti ne imiş 4 kilosuna 18 lira vermiş benim şu sıralar 150 ağaç elması olan bir arkadaşım geçen hafta yeşil gıransimit elmalarını bir liradan tüccara verdi  başbakan tepki gösterecekse elma fiyatına göstersin üreticiden 4 kilosu  4 liraya alınan elma nasıl 4 kilosu 18 liraya % 400 karla satılıyor  türkiyede üretim ve tüketimle sorumlu bakanlıklar işini yapmıyor ülkede önemli maddelerin ekimini yasakladılar  dışarıdan alıyoruz çünkü onlar ucuza malediyor halbuki doğrusu bizim ucuza maletmek için çaba sarfedip bir yol bulmamız   yoksa bu ne etin fiyatı bu mu demek gerçekçilikten uzak popilist bir yaklaşımdan öteye gidemez saygılarımla.