20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Başbakan Erdoğan açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''bedelli askerlik'' konusunda çalışmaların sonuna gelindiğini belirterek, ''Ve inanıyorum ki şöyle bu hafta içinde olmazsa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgili inşallah yasayı çıkarmış olacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Rixos Otel'de düzenlenen ''Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı Toplantısı''nda bedelli askerlik konusuna değindi. Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

''Çok dedikodusu yapıldığı için bugün bunu burada açıklayayım istiyorum o da şudur, devamlı söyleniyor devamlı konuşuluyor bugün bu güzel, anlamlı toplantıya yakışır diye düşündüm, o da bedelli askerlik konusunda şu anda çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ve inanıyorum ki şöyle bu hafta içinde olmazsa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgili inşallah yasayı çıkarmış olacağız. Ve bu da ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.''

TERÖR KURBANLARINA BÜYÜK DESTEK
Başbakan Erdoğan, ''Terör şehitlerine malum bizim desteğimiz var. Ve aileden daha önce bir kişiyi, birinci derecede yakınlığı olan bir kişiyi işe alıyorduk, şimdi onu inşallah ikiye çıkarıyoruz'' dedi.

Terör saldırılarında şehit olanların ailelerine yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Önümüzdeki günlerde inşallah, terör şehitlerine malum bizim desteğimiz var. Ve aileden daha önce bir kişiyi, birinci derecede yakınlığı olan bir kişiyi işe alıyorduk, şimdi onu inşallah ikiye çıkarıyoruz.

Ama şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda onun talimatını verdik. O da şu: Terör kurbanı olan, teröristler tarafından öldürülen aileye de aynı yardımı da devlet olarak vereceğiz. O öldürülenleri de biz şehitler sınıfında mütalaa ediyoruz. Aynı şekilde onlara da o desteği verip o aileden yine aynı şekilde devlette istihdam sağlayacağız.

Bununla yeni bir anlayışı, yeni bir dönemi, ülkemizde sosyal devlet olmanın bir gereği olarak şu anda çok daha iyi bir konuma taşıyoruz. Eşini kaybetmiş hanım kardeşlerimize 'yalnız değilsiniz' diyorum. Yapılan yardımları, verilen destekleri analarının ak sütü kadar hak ettiklerini ifade ediyoruz, çünkü bu sosyal devletin görevidir.
 

...
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 13:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?