20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Başbakan Erdoğan Malezya'ya gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, D-8 Zirvesi'ne katılmak üzere Malezya'ya gidecek.

Yardımcısına tecavüz ettiği iddia edilen ve Türk Büyükelçiliği'ne sığınan muhalefet lideri Enver İbranim nedeniyle Türkiye ile Malezya arasında yaşanan krizin çözülmesi, Başbakan Erdoğan'ın gezisini de rahatlattı.

Başbakan Erdoğan, 7-8 Temmuz 2008 tarihlerinde Kuala Lumpur'da yapılacak Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Zirvesi'ne katılmak üzere beraberindeki heyetle Malezya'yı ziyaret edecek. Ev sahibi ülke Malezya'nın Başbakanı Abdullah Badawi'nin başkanlık edeceği zirveye, Türkiye'nin yanı sıra İran, Mısır, Pakistan, Endonezya, Bangladeş ve Nijerya'nın devlet ve hükümet başkanları ile Dışişleri Bakanları katılacak.

Zirve öncesinde 4-5 Temmuz 2008 tarihlerinde D-8 25. Komisyon Toplantısı, 6 Temmuz 2008 tarihinde de D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi 11. Toplantısı gerçekleştirilecek. Dışişleri Bakanları Konseyi'ne Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Komisyon Toplantısı'na ise Dışişleri Bakanlığı ilgili Müsteşar Yardımcısı başkanlığında heyetler iştirak edecek. Başbakan Erdoğan zirve çerçevesinde ikili temaslarda da bulunacak.

Malezya'da yardımcısına tecavüz ettiği iddia edilen ve Türk Büyükelçiliği'ne sığınan muhalefet lideri Enver İbrahim nedeniyle yaşanan krizin dün çözülmesi ise, Başbakan Erdoğan'ın gezisini rahatlattı. Enver İbrahim'in Türk Büyükelçiliği'ne sığınması iki ülke arasında krize yol açmış, İbrahim'in büyükelçilikten ayrılmasıyla sorun çözülmüştü.

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Erdoğan'ın D-8 Zirvesi'ne katılmak üzere Malezya'ya gideceğini, bu nedenle programda değişiklik yapılmasına gerek olmadığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 10:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?