22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başbakan Erdoğan yemin etti

TBMM Genel Kurulu'nda yemin töreni sürüyor. Başbakan Erdoğan da yeminini etti. Erdoğan'ı CHP lideri Baykal alkışlarken, MHP lideri Bahçeli alkışlamadı.

 
TBMM Genel Kurulu'ndaki andiçme töreni sürüyor. Yemin töreninde İstanbul iline gelindiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kürsüye çıkarak yemin etti. Başbakan Erdoğan, parti grubuna mensup milletvekillerinin ayakta uzun süre alkışları eşliğinde kürsüye geldi.

Başbakan Erdoğan, andın son bölümünde boğazındaki gıcık yüzünden zorlandı. Erdoğan kürsüden ayrılırken de AK Parti'li vekiller tarafından bir süre alkışlandı.

Başkanlık Divanı'nı selamlayarak kürsüye çıkan ve yine selamlayarak yerine geçen Erdoğan'ı CHP lideri Baykal alkışlarken, MHP lideri Bahçeli alkışlamadı.


Şu ana kadar herhangi bir sorunun yaşanmadığı yemin merasiminde yeminlerini hatalı, eksik ve anlaşılmaz yapanlar, geçici TBMM Başkanı Şükrü Elekdağ tarafından uyarıldı ve yeminleri tekrarlattırıldı.


Başbakan Erdoğan'dan önce Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da yeminlerini etti. Milletvekili Lokman Ayva yeminini kabartmalı metinden okudu.


Yemin merasimine 1 saat süreyle ara verildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 20:52:09
Güncelleme :5 Ağustos 2007 Pazar 09:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?