18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Başbakan Erdoğan Yeni Zelanda'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da ziyaretinin ilk durağı olan Auckland'daki temaslarını tamamlayarak Weington'a hareket etti.

Başbakan Erdoğan, Auckland'da, Yeni Zelanda'da yaşayan Türklerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Bu ülkede yaşayan Türkler, Başbakan Erdoğan'a haftada bir saat olan Türkçe radyo yayın saatinin artırılması isteklerini ifade ederlerken, Erdoğan'ın da Devlet Bakanı Beşir Atalay'a konunun araştırılarak, neler yapılabileceğinin incelenmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Bu ülkede okuyan Türk öğrencilerin de yıllık 25 bin dolar eğitim parası ödediklerini belirterek, bu miktarın düşürülmesi için Başbakan Erdoğan'dan yardım istedikleri belirtildi.Başbakan Erdoğan'ın da, burada yaşayan Türklerin aktif siyasetin içinde olmalarını istediği, birlik ve beraberlik içinde topluma entegre olmaları gerektiği görüşünü dile getirdiği ifade edildi.

YENİ ZELANDA BAŞBAKANI İLE TEKNE TURUNA KATILDI

Başbakan Erdoğan, toplantının ardından Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark ile tekne turuna katıldı. Heyet üyelerinin eşleriyle birlikte katıldıkları tekne turunda, Başbakan Erdoğan'ın Körfezi, İstanbul Boğazı'na benzettiği ifade edildi.

Burada yapılan sohbette Helen Clark'ın, yaklaşık 5 milyon nüfusa sahip Yeni Zelanda'da işsizlik oranının yüzde 3 civarında olduğunu ifade ederek yakındığı kaydedildi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın da, “Keşke bizde de bu kadar düşük olsa” dediği belirtildi.

Başbakan Erdoğan, daha önceki Avustralya ziyaretinde kendisini evinde ağırladığı belirtilen Kazım Ateş adlı işadamı ve eşi ile sabah kahvaltısında bir araya geld
AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 10:13:52
Güncelleme :4 Aralık 2005 Pazar 13:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?