22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Başbakan geçmişini inkar ediyor'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "(Gelişerek değiştiği) edebiyatıyla geçmişini inkar ederek, değişmeyen niyet ve düşüncelerini saklamaya çalışan Başbakan'ın siyaset geçmişi ve geleneği, bugününün aynasıdır" dedi.

Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"Türk milliyetçiliğini topyekün aşağılamak ve suçlamak günün modası haline gelmiştir" görüşünü dile getiren Bahçeli, "Türk milliyetçiliği, şoven, ırkçı, çatışmacı, ayrımcı, lümpen, şiddet kışkırtıcısı, bölücü, demokrasi düşmanı gibi temelsiz ve hayasız suçlamalarla bir iftira sağanağı altında bırakılmıştır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türk milliyetçiliğini suçlama kampanyasının bayraktarlığını yaptığını" öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Son yaşanan olayları değerlendirirken herkesin cevabını araması gereken ilk soru, hangi duygu ve düşüncelerin bir Başbakan'ı Türk milliyetçiliğini suçlama kampanyasının bayraktarlığını yapmaya sevk etmiş olduğudur. Bunun cevabı, Başbakan Erdoğan'ın siyasi dünya görüşünde bulunacaktır. Başbakan'ın, Türkiye'nin milli birliği ve milli kimliği hususundaki sakat düşüncelerinin, etnik bölücülüğe cesaret kazandıran tutumunun nedenlerinin aranacağı adres de aynı adrestir.

'Gelişerek değiştiği' edebiyatıyla geçmişini inkâr ederek, değişmeyen niyet ve düşüncelerini saklamaya çalışan Başbakan'ın siyaset geçmişi ve geleneği, bugününün aynasıdır.

Başbakan Erdoğan'ın 1991 yılında Refah Partisi İl Başkanı iken 'Kürt Sorunu' hakkında parti yönetimine sunduğu rapor, Başbakan'ın bugün sergilediği tutumun ve Türk milliyetçiliği düşmanlığının derin köklerini göstermesi bakımından bir ibret vesikasıdır."

Sözünü ettiği rapordan alıntılar aktaran Bahçeli, "Bu rapor ile PKK siyasi talep listesi yan yana konulduğunda ikisi arasındaki birçok noktada şaşırtıcı benzerlik ve örtüşme görülecektir" iddiasında bulundu.


aa
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 16:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?