19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başbakan IMF için uyardı

Başbakan Erdoğan, IMF ile olan görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Londra dönüşü IMF'le olan temaslar hakkında bilgi veren Erdoğan, anlaşma sağlanması halinde kimse kriz tellallığı yapmasın uyarısında bulundu.

İstanbul'a gelen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

G-20 zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan,"Global finans krizi ve alınacak önlemleri görüşmek üzere Londra'da yapılan G-20 zirvesini tamamlayarak ülkemize dönmüş bulunuyoruz" dedi.

"IMF İLE GÖRÜŞMELER SÜRECEK"

Londra'daki zirve vesilesiyle IMF Başkanı ve yardımcısı ile toplantı yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bakan arkadaşlarımın katılımı ile gerçekleşen toplantıda, ilkeler üzerinde anlaşmaya vardık ve görüşmelerin sürdürülmesi noktasında mutabakatımız tamdır. Öyle zannediyorum ki, önümüzdeki gün veya haftalar içerisinde,yani bu ay içerisinde kesinlikle heyet gelecek ve arkadaşlarımızla görüşmeye başlayacaktır.Önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerle süratle bir sonuca varmanın gayreti içinde olacağız" şeklinde konuştu.

“IMF İLE BİR AN ÖNCE NETİCEYE VARALIM İSTİYORUZ"

Erdoğan IMF ile yapılan görüşmeler ve yaşanan bazı problemlerle ilgili olarak,"Bunların bir kısmı aşıldı. Aşılamayan maddeler konusunda çok ciddi sorunlar kalmadı diyebilirim.Konuyla ilgili olarak Nazım Bey ve Mehmet Bey bundan sonraki süreci sürdürecekler ve bir an önce neticeye varalım istiyoruz. Burada bir şeyi çok açık söyleyeyim. IMF ile anlaşmaya varmamız halinde, kriz tellallığı yapanlar veya felaket tellallığı yapanlar bu noktada bir beklentinin içerisine girmesinler. Bu kadar açık konuşuyorum. Bunu açık konuşmak zorundayım.Çünkü bu şekilde beklentiyi doğuranlar farklı bir havayı, atmosferi estiriyorlar.Bu ülkemiz için, ülkemizin geleceği için doğru değil. Biz kararlı yürümek zorundayız. Herkes yere sağlam basmak zorundadır. Bu finans sektörü içinde, reel sektör içinde böyle. Bu demek değildir ki, biz atmamız gereken adımları atmayacağız. Şu ana kadar atmamız gereken adımların bedeli 30 katrilyonu buldu. 30 katrilyonluk şu ana kadar bir destek paketini açıklamış vaziyetteyiz. Yani Hindistan'da 25 katrilyon civarında. Totalde baktığınız zaman, Hindistan ve bizim bütçemizin mukayese yapılır yanı yok. Böyle olduğu halde, biz bu adımı kararlı bir şekilde attık ve atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 22:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?