16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Başbakan meydanlara iniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sürecinde 50 ilde miting yapacağı bildirildi. Erdoğan'ın miting yapacağı iller AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında belirlenecek.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında seçim hazırlıkları ele alındı. Buna göre, 9-14 Mayıs tarihleri arasında aday adaylığı için başvuruları kabul edecek olan AK Parti, teşkilatın eğilimini almak amacıyla illerde temayül yoklaması ve anket çalışması yapacak. Milletvekilleri, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarından oluşan heyetler, 19-20 Mayıs'ta illere giderek temayül yoklaması yapacak. AK Parti'de aday belirleme süreci Genel Merkez'de devam edecek.

Toplantıda, partinin milletvekili adaylarını belirlemek için Genel Merkez'de komisyonlar oluşturulmasına karar verildi. Bu çerçevede, genel başkan yardımcılarının başkanlığında komisyonlar oluşturulacak. Aday adaylarını 25 Mayıs'ta mülakata alacak olan komisyonda milletvekilleri de görev alacak. Komisyon çalışmalarının 5 gün sürmesi bekleniyor. MKYK'da alınan karar doğrultusunda, mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına tabi tutulmayacak.

AK Parti, ilk kez belediye başkanı olanlara milletvekili yolunu da kapattı. Başbakan Erdoğan'ın 'Önce hizmet gelir. Projelerini tamamlasınlar' diyerek belediye başkanlarının adaylığına sıcak bakmadığı öğrenildi. AK Parti'nin üç-dört dönem belediye başkanı olan birkaç isme listede yer verebileceği ifade ediliyor.
Toplantıda kadın sayısının arttırılması da karara bağlandı. Meclis'te 11 kadın milletvekiline sahip olan AK Parti'nin bu sayıyı iki katına çıkarma eğiliminde olduğu belirtildi.

AK Parti MKYK üyesi Ayşe Böhürler'in toplantıda ilginç bir uyarıda bulunarak, "Sırf kadın milletvekili olsun diye listeye almayın. Bu konuda seçici olmalıyız. Kaliteli, hizmeti ön planda tutan kadınlara öncelik vermeliyiz" dediği öğrenildi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın seçim sürecinde 50 ilde miting yapacağı ve bu illerin AK Parti MYK toplantısında belirleneceği bildirildi. Erdoğan'ın zaman yetersizliği nedeniyle tüm illere gidemeyeceği ifade edildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 21:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fatih sultan IP: 84.63.174.xxx Tarih : 9.05.2007 00:28:01
SAYIN BASBAKANIM ALLAH YAR VE YARTIMCINIZ OLSUN SECIMLERDE GÖRÜSMEK ÜZERE SAYGILIR