16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Başbakan olursa malları kayyuma

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan olursam, eşim Olcay Baykal ile birlikte tüm mal varlığımızın yönetimini bir kayyuma devredeceğiz" diye konuştu.


Baykal, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, planını "Başbakan olmam halinde ilk yapacağım, eşimle birlikte tüm mal varlığımızın yönetimini bir kayyum heyetine devretme kararı aldık. Bunun yasal bir zorunluluğu yok. Ancak doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum" sözleriyle açıkladı. Baykal, "Artık bu kayyum Türkiye Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası mı olur, bir mali müşavir mi olur, bilmiyorum. Ancak Türkiye’nin seçkin bir ekibine, ilgili her türlü tasarrufta bulunma hakkını tanıyarak mal varlığımızın denetimini bırakacağız. Menkul, gayri menkul, döviz vb. her türlü birikimimizi genel bir vekaletle onlara devredeceğiz. Hiç bir mali operasyona karışmayacağız. Mal varlığımla ilgili olarak, sadece onlar uygun gördükleri adımları atacak" dedi.

BAKANLARI DA KAPSAR


Baykal, mal varlığının kayyuma devri uygulamasının kabinenin diğer CHP’li bakanlarını da kapsayıp kapsamayacağı sorusuna ise "İsterlerse onları da katarız. Ancak, bir yandan da bu konuda bir yasal düzenleme de yapılmalı. Bu yasal düzenleme sırasında kapsamı belirlenir. Fakat ben yasal düzenlemeyi beklemeden, kayyuma devredeceğim mal varlığımı" değerlendirmesini yaptı.


Okan KONURALP / hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 11:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?