22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başbakan OSB'de açılışlar yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 33 tesisin toplu açılışını yaptı. Erdoğan, açılış sırasında yaptığı konuşmada, ''Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri var'' dedi.


Düzce 1. OSB'de yapılan toplu açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Düzce Vali Vekili Ercan Topaca, AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kaymakamlar, daire amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Düzce Vali Vekili Ercan Topaca, Düzce'nin teşvik yasasından sonra bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, ''Bu yıl sonunda Düzce'nin 62 milyon dolar, 2010 yılı itibarı ile 26 milyar dolar ihracat yapmasını hedefliyoruz. 1. ve 2. OSB tam kapasite ile çalıştığı zaman toplam 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Tek sorunumuz OSB ve TEM otoyolu bağlantısıdır. Sayın başbakanımın bu konuda desteklerini bekliyorum'' dedi.

 
Başbakan Erdoğan ise, teşvik yasasının hem müteşebbislere hem de vatandaşlara çok şey kazandırdığını ifade ederek, ''Teşvik yasasını çıkarıp, Düzce'yi 36 ilin arasına aldık. O zamandan bu yana kadar 1. OSB nasıl doldu biz bile anlayamadık. Demek ki Düzce bir cazibe merkeziydi. Herkes Düzce 1. OSB'ye hücum etti. Fakat fabrikalar bitmedi. Biten fabrikaların açılışını yapıyoruz. Biz devlet olarak her şeyi yapmaya hazırız. Seçimden sonra OSB ve TEM otoyolu bağlantısını gündeme getireceğiz. Fakat şartımız
fabrika bacalarının tütmesidir. OSB yöneticilerinden bir dayanışma içinde buradaki fabrikaların bacalarının tütmesini istiyorum. Her şeyi yapıp da fabrikaların bacası tütmezse olmaz. Buradan işsiz insanlara iş kapısı açılsın. Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız, gözümüz üstünde yeri var. Bütün bunları bunun için yapıyoruz. Devlet-millet ele ele diyoruz ve kaynaşmaya çalışıyoruz. Buradan hem müteşebbis kazanacak, hem işsizler kazanacak, hem de ülke kazanacak. Biz de bu kazançla muasır medeniyetler
düzeyinde Türkiye'yi kurmuş olacağız. Düzce'de bir çok açılış yaptık. Çeşitli kamu kurumlarını ve bazı okullarımız açtık. Buna benzer açılışlarla Düzce'deki törenlerimizi zenginleştirdik. Tüm Düzceliler'e için hayırlı olsun'' diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 1. OSB'de faaliyete geçen 10 fabrika sahibine tapularını verdi. Başbakan, ardından eşi Emine Erdoğan ve AK Parti Düzce milletvekilleri ile birlikte 33 tesisin toplu açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan'ın kürsüden inerken eşi Emine Erdoğan'ın elini tutması ise dikkatlerden kaçmadı. Açılışın ardından başbakan havayoluyla Düzce'den ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 02:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?