22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Başbakan suikastın azmettiricisi'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sözleri ve fiilleriyle, alenen kışkırtıcılık yapan Başbakan, Türkiye'yi hedef alan hain suikastın azmettiricisi haline gelmiştir" dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde görülmeyen ağır tahrik ve tehditlerin kuşatması altına alındığını ve "bir sırat köprüsünden geçtiğini" ifade etti.

Türkiye'nin milli birliğini, iç ve dış güvenliğini hedef alan hain bir suikast senaryosunun adım adım uygulamaya konulduğunu, bu amaçla harekete geçen cephenin, her gün yeni bir kışkırtma ile bulanık suda balık avlamaya çalıştığını savunan Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"Devlet ve millet olarak içine hapsedilmek istendiğimiz husumet zincirine her gün yeni bir halka eklenmektedir.

Demokrasi ve özgürlükler adına ortaya çıkan ihanet cephesinin sergilediği hayasız tahrikler, Türkiye'nin iç bünyesini ve toplumsal dokusunu tahrip edecek boyutlar kazanmıştır.

Bu amaçla yola düzülen kin ve husumet kervanının başını, ne acıdır ki Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı çekmektedir.

Türk milliyetçiliğini karalamak için tezgahlar peşinde koşan, derin devlet tartışmalarıyla her kötülüğün adresi olarak devleti hedef gösteren ve Türkiye'nin milli değerlerini aşağılamanın en uygun formüllerini bulma arayışına giren, sözleri ve fiilleriyle, alenen kışkırtıcılık yapan Başbakan, Türkiye'yi hedef alan hain suikastın azmettiricisi haline gelmiştir."

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın derin devlet tartışmasıyla "devleti topyekün töhmet altında bırakacak" bir tartışmayı gündeme getirdiğini iddia etti. Bahçeli, "Derin devlet tanımları yapan 'gölge' Başbakan, sadece kendi gölgesiyle ve siluetiyle kavga etmekle kalmamış, derin ihanet erbabının eline yeni bir istismar malzemesi vermiştir" görüşünü dile getirdi.

Üç siyasi partiden Hrant Dink cinayetiyle ilgili suç duyurusu

Üç siyasi partinin Ankara il örgütleri, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, avukat Kemal Kerinçsiz ve emekli general Veli Küçük hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi ve Sosyalist Demokrasi Partisi Ankara il örgütü üyeleri, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Emek Partisi Ankara İl Başkanı Haydar Kaya, "Hrand Dink cinayetinin sorumlusunun, 32 saat içinde yakalanan Ogün Samast'ın olamayacağını" ileri sürerek, cinayetle, Türkiye'deki kardeşlik ortamının bozulmak istendiğini savundu.

"Cinayetin azmettiricisinin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesi ve bu maddeyi savunanlar olduğunu" öne süren Kaya, "cinayetin azmettiricilerinden hesap sorulması gerektiğini" söyledi.

Parti üyeleri daha sonra suç duyusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Dilekçede, söz konusu kişilerin "suç işlemeye teşvik", "tehdit" ile "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından cezalandırılmaları istendi.



aa
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 13:34:12
Güncelleme :2 Şubat 2007 Cuma 14:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nisa IP: 85.98.118.xxx Tarih : 2.02.2007 14:04:26
Genel başkan ne derse doğru der mantığını bir tarafa bırakırsak Devlet Beyin bu görüşüne katılıyor ve kendini kutluyorum.