27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Başbakan'a ilginç övgü

Matsakis'ten övgü yağdı!

'21.yüzyıldaki en iyi Türk siyasetçilerinden biri'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın, Brüksel’deki bir toplantı sırasında sert tepki gösterdiği Avrupa Parlamentosu Rum milletvekili Marios Matsakis, "Erdoğan'ı Gazze konusunda izlediği dürüst ve samimi politikadan dolayı tebrik ediyorum. Bence Erdoğan 21. yüzyıldaki en iyi Türk siyasetçilerinden biridir" dedi.

“Avrupa’nın Dostları” isimli kuruluşça düzenlenen toplantı sırasında Erdoğan’nın kızdığı AP Liberal Grup Üyesi Marios Matsakis, ABHaber’e yaptığı açıklamalarda, "Erdoğan'ı Gazze konusunda izlediği dürüst ve samimi politikadan dolayı tebrik ediyorum. Bence Erdoğan 21.yüzyıldaki en iyi Türk siyasetçilerinden biridir" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Türkiye'de yaptığı reformları öven ve Ergenekon davasında sonuna kadar gidilmesini gerektiğini söyleyen Matsakis, "Kıbrıs sorunu ile ilgili artık önümüze bakmamız gerekiyor. Kıbrıslı Türk ve Rumlar AB üyeliğiyle geleceğe daha iyi bakabilirler. Kıbrıs'ta 1974 şartları artık yok. Türk ordusu geri çekilmelidir. Kıbrıslı Türk ve Rumların garantisi AB'dir" diye konuştu. Kıbrıs'taki müzakerelere de değinen Matsakis, "çözüm, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'dan değil, Türkiye'den gelecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Brüksel’deki toplantı sırasında Kıbrıs ile ilgili konuşurken Marios Matsakis’ın, alayıcı biçimde kafasını sallaması üzerine “Sen anca başını salla aslında bizim ülkemizde tam bu duruma göre güzel bir söz var ama burada olmaz” diyerek tepki vermişti

ANKA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 21:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?