22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başbakan'dan 'Dink cinayeti' yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin varlığına, değerlerine, bütünlüğüne, huzur ve istikrarına kastedenlerin asla vatansever, yurtsever olamayacaklarını belirterek, "Bu olayı kullanarak, Türkiye'nin yakalamış olduğu huzur ortamını gölgelemek, devletimizi, milletimizi zora düşürmek, ulusumuzu zaafa uğratmak isteğinde olanlar varsa onlar, derin bir hayal kırıklığına uğrayacaklardır" dedi.

AK Parti'nin Kızılcahamam'da yapılan 8. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sona erdi.

Erdoğan, toplantının kapanışında yaptığı konuşmada, Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak bütün boyutlarıyla ve bütün bağlantılarıyla bu cinayetin aydınlanması için kararlıkla çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Bir süredir Türkiye'yi içe kapamaya yönelik çabalar olduğunu gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Ben, Türkiye'nin değerli enerjisine, birliğine, bütünlüğüne karşı işlenecek daha büyük bir fenalık düşünemiyorum. Bu nedenle açık ifade ediyorum; Bu tür çabalar içinde olanlar belki her şey olabilirler ama asla kendilerine vatansever diyemezler" diye konuştu.

Çocukları, gençleri zehirleyen zemini kurutmak için aileden, okuldan başlayarak, herkese önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Gençlerimizi zehirleyenler, hangi siyasi, ideolojik saiklerle hareket ederlerse etsinler huzurumuza, birliğimize, bütünlüğümüze kastetmişlerdir. Onları büyük milletimiz asla affetmeyecektir, biz de affetmeyeceğiz. Eğer böyle olaylarla Türkiye'yi içe kapanmaya, karamsarlığa zorlayacaklarını düşünüyorlarsa, bilsinler ki bunu asla başaramayacaklardır. Milletin varlığına, değerlerine, bütünlüğüne, huzur ve istikrarına kastedenler asla vatansever olamazlar, yurtsever olamazlar. 

Bu olayı kullanarak, Türkiye'nin yakalamış olduğu huzur ortamını gölgelemek, devletimizi, milletimizi zora düşürmek, ulusumuzu zaafa uğratmak isteğinde olanlar varsa, onlar derin bir hayal kırıklığına uğrayacaklardır. İnanıyorum ki daha önce defalarca oynanmış bu kirli oyun, milletimizin vakar ve metaneti karşısında bir kere daha bozulacak, etkisiz hale gelecektir."

Bu toplum için asırlardır en büyük servetin, "bir arada yaşamak, aynı mecrada dostça, kardeşçe adım atmak, aynı hedeflere beraberce koşmak meziyeti" olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizi millet yapan engin bir coğrafyada gönülleri aynı ışıkla aydınlatan, kalpleri aynı aşkla dolduran bir tarihin mirasçısı yapan güç, işte bu güçtür. Hiç bir güç, bu vatanı, insanlarımızın bir tekinin bile kalbinde bir gurbete dönüştüremeyecektir. Bunu ülkem adına, milletim adına, tarihimiz adına ve geleceğimiz adına söylüyorum. İçeride ya da dışarıda her kim Türkiye üstünde bir kara hesap yürütmeye çalışıyorsa bilsin ki kendi ayaklarının altına bir kuyu kazıyor veya bir karpuz kabuğu yerleştiriyor veya kendi bindiği dalı kesiyor..."

a.a
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 20:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?