16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Başbakanın bel ağrısının nedeni

Tedavi edilmeyen bel hastalıklarını çürük dişe benzeten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Halil İdrisoğlu, “Başbakan attan tam belinin üstüne düşmüştü, o gün gelişmiş bir fıtık bugün şiddetli ağrılara neden olabilir” diye konuştu. Nöroloji Uzmanı Dr. Emel Gökmen de “Bel ağrılarının temelinde stres yatıyor. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle yaşadığı stres, başbakanın bel ağrısını tetiklemiş olabilir” dedi.

’ATTAN DÜŞMEYE BAĞLI DİSK KAYMASI OLABİLİR’

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin doktorları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü rahatsızlığını “Yorgunluğa bağlı kasılma ve fıtık başlangıcı” olarak nitelendirdi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Halil İdrisoğlu, sorunun 2003 yılındaki attan düşme olayı ile bağlantılı olabileceğini söyledi. “Başbakanın attan düşüşünü televizyonda görmüştüm ve tam belinin üzerine küt diye düşmüştü. Belki o sırada belinde bir çatlak ya da kayma olmuştur. O zaman meydana gelmiş bir fıtık bugün bu belirtiyi vermiş şiddetli ağrılara neden olmuş olabilir” dedi.

’STRES ÇOK ÖNEMLİ FAKTÖR’

Dr. Emel Gökmen ise stresin bel fıtığı ve bel ağrısında çok önemli bir faktör olduğunun altını çizdi ve ağrı ataklarını Başbakan’ın yoğun temposuna bağladı. Gökmen, “Genelde bel ağrılarının temelinde stres yatıyor, bel fıtığı için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Çünkü stres ve gerginlik bütün omurga kaslarında spazm yapar. Boyun ve bel bu durumdan en çok etkilenen yerlerdir, kaslardaki spazm bu bölgelerde ağrıya neden olur. Kaslarda spazm olunca o bölgenin kanlanması bozulur ve hareketler etkilenir. Başbakan da bu günlerde ciddi stresli ve yoğun bir dönem geçiriyor. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimleri, genel seçimler, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda sorun var. Başbakan bunlarla uğraşıyor, dolayısıyla stresli bir dönem geçiriyor” dedi.

‘BEL AĞRISI TEMPOSUNU ETKİLER’

Özellikle ameliyat olması gereken durumlarda bu tür ağrı şikayetlerinin tekrarlayacağını söyleyen Prof. İdrisoğlu, “Bel ağrısı çürük diş gibidir, zaman zaman insanı çok rahatsız edebilir ve sürekli tekrarlayabilir. Bel fıtığı mekanik bir olaydır, ağır kaldırma ya da ters bir hareketle tetiklenir. Ancak aşırı stres mevcut bel fıtığını ya da ağrısını artırır” diyerek, Başbakan’ın bel rahatsızlığının günlük temposunu etkileyeceğini vurguladı.

Bel ağrısının başbakanın siyasi hayatını etkilemeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Önder Us ise “Bel ağrıları çoğu zaman birkaç gün içinde geçer, tedaviye iyi yanıt verir” derken Prof. Dr. Halil İdrisoğlu, sorunun Başbakan’ın bundan sonraki yaşam kalitesini etkileyeceğini söyledi. Prof. İdrisoğlu, “Uzun süre ayakta durduğu, ters bir hareket yaptığı, özellikle karayoluyla yolculuk yaptığı ki Başbakan sık sık seyahatlere çıkıyor, bu gibi durumlarda yaşam kalitesi olumsuz etkilenecektir” dedi.


NTV
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 21:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 81.213.65.xxx Tarih : 15.03.2007 11:03:26
A BE SEVGİLİ BAŞBAKANIM. NE YAPTINIZ ÖYLE. ATA BİNMESEYDİNİZ, YERE DÜŞMESEYDİNİZ, BİZE BU ELEM VE KEDERİ YAŞATMASAYDINIZ NE İYİ OLURDU. DEMEKKİ BAZI MARAZLAR KALMIŞ. BİZ O KAZA FİLMLERİNİ GÖRÜNCE DAHA DA KORKMUŞTUK. ATIN BİR AYAĞI SANKİ OLMADIK BİR YERİNİZE HASAR VERİR GİBİYDİ. ALLAH SİZİ TÜRK MİLLETİNE BAĞIŞLADI. SİZ RESİMLERDE ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI GÖRÜP ÖZENDİNİZ. AMA İNANIN BANA SEVGİLİ BAŞBAKANIM ONLAR BU İŞİN EĞİTİMİNİ ALAN KİŞİLER. AYAKTA DURDUKLARINDA NASIL ÇAKI GİBİ DURUYORLARSA, ATIN SIRTINDA DA ÖYLELER. HEYKELLERE BAKARAK SÖYLEMİYORUM. ULU ÖNDERİMİZİN FOTOĞRAFLARINA HİÇ BAKTINIZ MI ? KEŞKE YANINIZDAKİ YALAKALARA UYUP ATIN SIRTINA ATLAMADAN ÖNCE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNSEYDİNİZ. BEN BİR SENEDEN BERİ HER HAFTA SONU ATLI SPOR KULÜBÜNE GİDİYORUM. AYAĞIMI ÜZENGİ ÜSTÜNDE GEREREK SADECE DİK DURMA PROVASI YAPIYORUM. HOŞ MİLLET MANYAK DİYOR AMA DESİNLER. BİR SENE SONRA DA ATI KOŞTURMAYA BAŞAYACAĞIM. NİYE Mİ ? BİR GÜN BAŞBAKAN OLURSAM VE ETRAFIMDAKİ CAZGIRLAR GAZA GETİRİP ATA BİNDİRİSE, HİÇ OLMAZSA, ATA'MA LAYIK BİR DURUŞ SERGİLEYEYİM DİYE. SAYGILARIMLA. K. Mükremin BARUT 15 MART 2007- ANKARA