19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başbakan'ın son kararı

Başbakan Erdoğan, kapatma davasıyla ilgili bir soruya "Şu an gündemimizde parti kapatmayı zorlaştıracak bir anayasa değişikliği yok" yanıtını verdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP milletvekillerine, kapatma davasının ardından Anayasa değişikliği yapma çalışmalarının gündemlerinde olmadığını söyledi.


AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından partinin izleyeceği stratejiyi belirlemek için Başbakan Erdoğan, milletvekilleriyle görüşmelerini tamamladı. Erdoğan, 6’ncı ve son grup milletvekilleriyle de bugün AKP genel merkezinde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 3 saat 20 dakika sürerken, toplantıya bazı grup başkan vekilleri ve genel başkan yardımcıları da katıldı.


Toplantıda Erdoğan, tüm milletvekillerine teker teker söz vererek süreç hakkındaki görüşlerini aldı. Erdoğan’ın, milletvekillerinin yaptığı değerlendirmede, parti kapatmalarını zorlaştıracak bir Anayasa değişikliğinin gündemlerinde olmadığını söylediği belirtildi. Erdoğan’ın ayrıca, milletvekillerine bir erken seçimin de söz konusu olmadığını söylediği öğrenildi.

....
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 19:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?