20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Başbakanlık'tan yalanlama

Başbakanlık Basın Merkezi'nden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TBMM'de Diyarbakır'dan gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabulü sırasında yaşanan diyalogların medyada "eksik, çarpıtılmış ve tek taraflı" anlatımlarla yansıtıldığı belirtildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüşmede bir temsilcinin dile getirdiği görüşlere karşılık Sayın Başbakanımız, gerçekleştirilen reformlarla Türkiye'de özel kurslarda anadil öğreniminin serbest bırakıldığını, ancak asli unsurlar için okullarda eğitimin resmi dille olması gerektiğini, kaldı ki Avrupa'da azınlıklar için dahi resmi dil dışında eğitim uygulamalarının görülemediğini ifade etmiştir.

Aynı temsilcinin, ısrarla, Sayın Başbakanımızın dış temaslarına atıfta bulunarak somuta indirgemesine rağmen; verdiği bilgilerin doğru olmadığını söylemesi üzerine, kendisi, daha önce de yaşandığı gibi kapalı toplantılarda bu tür propaganda amaçlı bazı söylemlerin gündeme getirilip sonrasında medyaya servis yapılmasının dürüst bir yaklaşım olmadığı ve kamuoyumuzun bu şekilde gerçek dışı söylemlerle yanlış yönlendirildiği hususlarında uyarılmıştır.

Nitekim toplantıda yaşananların daha sonra medyaya yansıtılma biçimi de bu uyarının neden gerekli olduğunu ortaya koymuştur."

"Erdoğan Cheney görüşmesi" haberlerlerine yalanlama

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile Ankara ziyareti sırasında yaptığı görüşmeye atfen bazı medya organlarında "iftira mahiyetinde yakışıksız sözlere" yer verildiği belirtilerek, "Hiçbir mesnedi olmayan maksatlı spekülasyonların hangi amaçla sürdürüldüğü hususunu kamuoyumuzun takdir ve değerlendirmesine bırakıyoruz" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Başbakanımızın, Ankara'yı ziyareti sırasında ABD Başkan Yardımcısı Sayın Dick Cheney ile yaptığı görüşmeye atfen bugün bazı medya organlarında iftira mahiyetinde yakışıksız sözler yer almıştır.

Daha önce, bir gazetenin konuyla ilgili haberinde, yetkililerin, ABD Büyükelçiliği adına iddiayı reddettiği kayda geçirilmiş, mutat bilgilendirme toplantısında aynı gazetenin yorumu ve spekülasyona dayandırdığı bu haber, Başbakanlık tarafından da yalanlanmıştır.

Hiçbir mesnedi olmayan bu maksatlı spekülasyonların hangi amaçla sürdürüldüğü hususunu kamuoyumuzun takdir ve değerlendirmesine bırakıyoruz."

aa
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 16:49:47
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 17:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?