22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başer: İstifa etmiyorum

Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer söylentilere cevap verdi... Başer, istifa etmeyeceğini ve sınırötesi için de bir engelin olmadığını açıkladı...

Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer, Başbakan Erdoğan’ın terörle mücadele için oluşturulan özel temsilcilik mekanizmasının olumlu sonuç vermediği eleştirilerine “Başbakan bu sözleri benden aldığı bilgiler doğrultusunda söylemedi” diye cevapladı.

Emekli Orgeneral Edip Başer; bulunduğu makamın her şeyi her zaman söylemeye müsait kılmadığını belirterek, “Ben laf değil iş yürütüyorum. Yaptığım her şeyi zamanı gelince açıklayacağım. Ama şu an terörle ilgili her şeyi açıklayamayız” diye konuştu.

“BAŞBAKANLIK’LA İLETİŞİM KOPUKLUĞU YOK” 

Bu görevi yapmak için riskleri ve eleştirileri üstlendiğini ifade eden Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Başer, Başbakanlık’la arasında iletişim kopukluğu olmadığını ancak bu havanın yaratıldığını ve bunun yanlış olduğunu da sözlerine ekledi.

RALSTON’LA OCAK AYINDA GÖRÜŞME 

Başer, Ocak ayı içinde ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Joseph W. Ralston’la bir görüşme gerçekleştireceğini ve bu görüşmede somut adımlar atılması konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Başer: Sınır ötesi operasyona engel yok 

Türkiye’nin Terörle Mücadele Koordinatörü Emekli Orgeneral Edip Başer, sınır ötesi operasyon önünde herhangi bir engelin bulunmadığını söyledi.

TGRT Haber kanalının canlı yayınında konuşan Emekli Orgeneral Edip Başer, “sıcak takip”in bir uluslararası hak olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin de sıcak takip hakkı kapsamında sınır ötesi bir operasyon düzenleyebileceğini söyledi. Böyle bir operasyon önünde herhangi bir engel bulunmadığını kaydeden Başer, gerek görülürse ve koşullar oluşursa Türkiye’nin de sınır ötesi operasyon yapabileceğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin sabrının tükendiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Emekli Orgeneral Edip Başer, kendilerinin de ABD’li meslektaşlarına aynı mesajı verdiğini belirtti.

ABD’li meslektaşlarıyla yaptıkları görüşmede Türk halkının sabrının taştığını söylediklerini aktaran Başer, onlara, atılması gereken bazı adımlar olduğunu ve “gelin bu adımları birlikte atalım aksi takdirde biz tek başımıza atmak zorunda kalacağız” mesajı verdiklerini ifade etti.
“YETERLİ ADIM ATILMADI”

Terörle mücadele konusunda yeterli adımların atıldığı kanaatinde olmadığını söyleyen Emekli Orgeneral Başer, “Gönül isterdi ki daha büyük ve somut adımlar atılmış olsun” diye konuştu.

Terörle mücadelenin sabır gerektiren bir süreç olduğunun altını çizen Başer, kendisinin dört aydır bu görevde olduğunu da hatırlattı. Başer, bu süreçte uluslararası temaslar ve ciddi bir istihbarat sürecine ihtiyaçları olduğunu ve karşılarındaki kişiler emri altında olmadığı için bu süreçte diplomatik bir yol izlemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bu konuda somut adımların atılacağını vurgulayan Edip Başer, ancak biraz sabır gerektiğini ifade etti.
zaman/ANKA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 17:44:12
Güncelleme :6 Ocak 2007 Cumartesi 18:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.171.xxx Tarih : 7.01.2007 01:29:10
SAYIN BASAM ISTIFA ETILMEZ YAPTIRILIR DOGRU HERGÜN BIR SEHIT BILMEM BIROLAY ARKASINDA PKK VE BUNUN ICIN KOARTINADÖR SISTEMI CALISMASINA SECILDINIZ AMA MALESEF SIMDIYE KATAR HIC BASARI GÖREMIYORUZ SADECE MASA BASINDA BU ISLERIN CÖZÜLECEGINI BEN IHTIMAL TAHI VEREMIYORUM TERÖR MASABASINDA HALLOLMAYACAGINI ASKER OLARAK SIZ TAHA IYI BILIRSINIZ SAHSI GÖRÜSÜMÜZ BU SADECE ABD NIN OYALAMA TAKTIGIDIR 70 MIYONLUK TÜRKIYE TERÖR KONUSUNDA ABD DEN AKIL ALACAK DEYILDIR GENTI GÜVENLIGINI YAPACAK GÜCDETIR HER HALDE SINSI PLANLARLA KÜRT DEVLETI KURULSUN O ZAMAN PKK TAHA IYI BÜYÜR BU SISTEM BANA SADECE ZAMAN KAZANMA ICIN YAPILAN BIR TAKTIKTIR ALTERNATIF DÜSÜNEMIYORUZ KESKE ISTIFA ETMIS OLSAYDINIZ NE OLACAKSA OLSUN YADA BIR AN ÖNCE ICRAAT GÖRELIM KI GÜVENIMIZ OLSUN SADECE MASA BASINDA DEYIL VEYA KAPALI KAPILAR ARKASINDA POLITIKACILAR OY ICIN MECLISTE BAGIRACAK YERTE BU ISLERI CÖZÜN LÜTFN OYUNUZ GELIR MERAK ETMEYINIZ UYAN TÜRKIYEM UYAN OCAK AYI ICINDE TOPLANTI VARMIS YA BUNUN TEMIZ TARIHI YOKMU ILLAKI BIRI AGZINI ACDIGI ZAMANMI RANTEVÜLESILIYOR NEDEN KESIN TARIH YOK KARARLI PLANLI OLMATIMI SONUCLARADA MALESEF KATLANMALIYIZ ILGILILERE SAYGILARLA DUYURULUR