28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'Basın, ilk kez muhalefete muhalefet ediyor'

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ``Bakmayın siz basınla o kayıkçı kavgalarına falan... Dünyada bundan rahat basın ilişkisi içinde olmuş bir hükümet Türkiye`ye geldi mi?`` dedi. Ağar, Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

İlk olarak İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası`nda sorunları dinleyen Ağar, burada yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirerek, ``Hükümet, çalışanlar aleyhine düzenlemeler yapıyor. Böyle devam ederse, 3-4 yıl sonra burada bu sanayi sitesi kalmaz`` dedi.

Esnafın toplumun omurgası ve toplumu dik tutan önemli bir kesim olduğunu vurgulayan Ağar, ``iktidarın tepede otururken aşağıda çekiç sallayanı da görmesi gerektiğini`` söyledi. DYP lideri Ağar, hükümetin ekonomi politikalarını da eleştirerek, şunları kaydetti: ``Bu politikalarla çiftçi, köylü tasfiye edildi. Şimdi sıra esnafa gelmiştir. Esnaf ve sanatkarlar da tasfiye sürecinde...

Bu söylediklerimin hiçbirinin TV`lerde verilme ihtimali yok. Çünkü onların kontrolünde büyük holdingler... Esasen AK Parti iktidarının, bu hükümetin trajik çelişkisi bu... Milletin muhafazakar değerleriyle yürünen yolda, `aşağıda ezilen kesimlerin hükümeti olacağım` diye yola çıkanlar, dayatmalara boyun eğmek suretiyle trajik bir şekilde onların hükümeti olmaktan vazgeçmiş, büyük sermayenin hükümeti olmayı, bütünleşmiş büyük sermaye ve büyük medyanın kontrolü altında olan bir hükümet olmayı yeğlemiştir. Bakmayın siz basınla o kayıkçı kavgalarına falan...

Dünyada bundan rahat basın ilişkisi içinde olmuş bir hükümet Türkiye`ye geldi mi? Gözünün üstünde kaşın var diyen yok ki... Ara sıra artık mızrağın sığamadığı çuvalları delip geçen olayları da biraz görmeye başlayınca, `Bize düşmanlık yapıyorlar` diyorlar... Dünyada muhalefete muhalefet eden basın dönemini ilk defa yaşıyoruz.`` Ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan DYP Genel Başkanı Ağar, bir gazetecinin ``CHP`nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için vereceği gensoruda tavrınız ne olacak?`` sorusu üzerine, ``Milletin tavrı neredeyse bizim tavrımız da orada olacaktır`` dedi.

``Unakıtan`ın korunduğunu`` da savunan Ağar, ``Bu iş kesin hesaplaşmaya gidiyor. Sandığa doğru gidiyor. Hesaplaşma sandıkta yapılacak. Bu hükümetin hesabını millet görecek`` diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 16:59:21
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 17:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?