31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Basın toplantısı öncesi tartışma

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'de Swissotel Grand Efes Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin küresel ekonomik krizle ilgili politikalarını eleştirdi. 

Küresel ekonomik krizin Türkiye'yi etkisi altına almaya başladığını belirten Baykal, "Hükümetin 'Kriz bize teğet geçti, hamdolsun iyiyiz' söylemiyle bu krizi yönetmesi mümkün değildir. Olay bu çerçeveyi aşmıştır" dedi. Baykal, Erdoğan'ın finans kesimine yönelik kredilerin verilmeye devam etmesine yönelik önceki gün gösterdiği sert tepkisiyle ilgili de, "Siyasi kabadayılıkla, ekonomik kriz, ekonomi yönetilmez. Ancak bugünkü tablo ne yazık ki budur" diye konuştu. Baykal, CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam'ın yaptırdığı Mehmet Ali Susam Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada ise eğitimin önemini vurguladı. 

Baykal daha sonra Sanayi Sitesi içinde bulunan Site Sedir Lokantası'nda esnafla öğle yemeği yedi. Baykal ayrıca Bayraklı ve Gaziemir'de kent turu atarak vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dünkü İzmir gezisine, İl Başkanı Kemal Karataş ve İl Yönetim Kurulu üyesi Birol Ağırbaş'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptığı tartışma damgasını vurdu.
 
Basın toplantısı öncesi tartışma 
Baykal'ın düzenlediği basın toplantısı öncesi Kocaoğlu'nun toplantı salonuna alınmaması üzerine kriz yaşandı Karataş'ın, "Kocaoğlu'nun burada ne işi var" sözleri üzerine Ağırbaş, Başkan Kocaoğlu'nun toplantı salonuna girmesini engellemek istedi. Bunun üzerine Kocaoğlu'nun "Kamu yöneticisi olarak Türkiye'nin bir numaralı koltuğunda oturan ben içeri giremiyorum" dediği duyuldu. Araya giren CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, tartışmayı yatıştırmaya çalışarak, Kocaoğlu'nu salona aldırdı.

Sabah
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 14:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?